Politika

Francijas prezidenta kandidāta komanda apsūdz Sputnik un RT

© Sputnik / Konstantin ChalabovМикрофон в студии радио Sputnik, архивное фото
Микрофон в студии радио Sputnik, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sputnik preses dienests noraida apsūdzības – tā pārstāvji norāda, ka pārmetumi veido kārtējo mēģinājumu manipulēt ar sabiedrisko viedokli.

RĪGA, 5. marts — Sputnik. Francijas prezidenta kandidāta Emanuēla Makrona padomnieks Mūnirs Manžubi nācis klajā ar kārtējām apsūdzībām par ziņu aģentūras Sputnik un telekanāla RT darbību, informē RIA Novosti, atsaucoties uz telekanāla Sky News sniegtajām ziņām. Pie tam politiķis nav sniedzis nekādus pierādījumus, kas apstiprinātu viņa viedokli. Sputnik paziņoja, ka uzskata tamlīdzīgus izteikumus par mēģinājumiem manipulēt ar sabiedrisko viedokli.

Telekanāla RT un aģentūras Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Simoņana: Lielbritānijas parlaments nav sniedzis nekādus Sputnik un RT vainas pierādījumus

"Mēs apsūdzam RT un Sputnik par to, ka tie ir pirmais par mūsu kandidātu sniegtās nepatiesās informācijas avots" – Makrona padomnieka teikto citējis Sky News.

Tamlīdzīgi paziņojumi no Makrona komandas puses jau ir izskanējuši. Februāra vidū kustības "Uz priekšu!" (En Marche!) priekšvēlēšanu štābs, kā arī divi Makrona līdzgaitnieki ziņoja, par to, ka kampaņas vietnei un datu bāzēm esot notikuši kiberuzbrukumi no Krievijas teritorijas.

"Tajā pašā periodā un tikpat periodiski mēs esam upuri, mūsu serveriem uzbrūkošo hakeru mērķis," – piebilda Manžubi. Viņaprāt, vienlaikus kiberuzbrukumi notikuši partijas vietnei, kas izveidota ar mērķi vākt ziedojumus Makrona kampaņai. Puse uzbrukumu notikusi no Ukrainas teritorijas, taču tie esot bijuši tikai datori, kas pildījuši vidutāju uzdevumus – tie esot izmantoti, lai slēptu hakeru patieso atrašanās vietu.

Savukārt Sputnik preses dienests noraida minētās apsūdzības – tā pārstāvji norāda, ka pārmetumi veido kārtējo mēģinājumu manipulēt ar sabiedrisko viedokli.

"Kārtējais melīgais Makrona partijas pārstāvja paziņojums – mēģinājums manipulēt ar sabiedrisko viedokli," – uzsvēra preses dienests.

Aģentūra Sputnik Francija un RT iepriekš noraidīja Makrona apsūdzības uzbrukumos viņam Krievijas medijos, paziņojot, ka tie ir nepatiesi un nepamatoti. Pie tam Sputnik Francija uzaicināja bijušo ekonomikas ministru apmeklēt studiju un sniegt interviju, kuras laikā viņš varētu pastāstīt par savu politisko pozīciju.

Sputnik Francija pastāstīja, ka tās pārstāvji vairākkārt mēģinājuši pārrunāt ar Makrona pārstāvjiem jautājumu par iedomāti nepatieso informāciju. Piemēram, viņi mēģināja sazināties ar Makrona līdzgaitniekiem ceturtdien, taču atbilde netika saņemta. Arī iepriekš Makrona pārstāvji vairākkārt aicināti sniegt intervijas, lai paskaidrotu savu viedokli un sniegtu pierādījumus, taču kandidāta štābs nav atsaucies.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, komentējot apsūdzības, pieļāva, ka Makronam nedod mieru bijušās ASV prezidenta kandidātes Hilarijas Klintones lauri.

Ziņu lente
0