Igaunijā izmērīts rusofobijas grāds

© Sputnik / Владимир ФедоренкоIgaunijas karogs
Igaunijas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas projekta "Mēs runājam krieviski" vietnē publicētās aptaujas dalībnieki vairs neuzskata Igaunijas valdību par galveno rusofobu valstī.

RĪGA, 1. marts — Sputnik. Projekts "Mēs runājam krieviski" jau trešo reizi organizējis balsošanu, ar kuras palīdzību tiek noteikti galvenie valsts rusofobi, raksta Sputnik Igaunija.

Aptauja notika no 2017. gada 13. līdz 19. februārim. Tajā piedalījās 2260 cilvēki. Aptaujas dalībniekiem tika dāvāta iespēja izvēlēties "Gada rusofobu" no 13 organizācijām, nosaukt konkrētu cilvēku, kas pelnījis šo titulu, un noteikt rusfobijas grādu Igaunijas sabiedrībā no 36 līdz 42 grādiem — no normālas temperatūras līdz drudzim.

Микрофон в студии радио Sputnik, архивное фото - Sputnik Latvija
BNS lauž līgumu ar Sputnik alternatīva viedokļa dēļ

Balsošanā uzvaru guva Igaunijas prezidenta administrācija, bet Igaunijas valdība un Valodas inspekcija ieņēma otro un trešo vietu. Līdz šim divus gadus no vietas titulu "Gada rusofobs" balsošanā izcīnīja Igaunijas valdība, taču premjerministrs Jiri Ratass izveidoja oficiālo lapu krievu valodā sociālajā tīklā Facebook, tāpēc uzvarētājs mainījās.

Par "Gada rusofobu 2016" kļuva Igaunijas bijušais prezidents Tomass Hendriks Ilvess. Aptaujas dalībnieki noteica, ka vidējais rusofobijas grāds Igaunijā 2016. gadā sasniedzis 40,5 grādus — tāda temperatūra tiek uzskatīta par bīstamu cilvēka organismam.

Ziņu lente
0