Grāmatu izstāde Latvijā: ko palasīt

© Sputnik / Oksana DzadanKrievijas rakstnieku jaunākie daiļdarbi "Latvijas grāmatu izstādē"
Krievijas rakstnieku jaunākie daiļdarbi Latvijas grāmatu izstādē - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plaši pazīstamu un jaunu rakstnieku romāni, bērnu grāmatas ar jaukām ilustrācijām, eleganti albumi par Maskavu un daudzi citi izdevumi bija redzami Krievijas izdevniecību Nacionālajajā stendā Latvijas grāmatu izstādē.

RĪGA, 1. marts — Sputnik, Karīna Evansa. No 24. līdz 26. februārim Ķīpsalā noritēja tradicionālā Latvijas grāmatu izstāde. Par goda viesi tajā kļuva Krievija, kuras Nacionālajā stendā bija vairāk nekā 1000 grāmatas, ko sarūpējušas gandrīz 20 izdevniecības — "Apriori Press", "Aleteija", "AST", "Eksmo", "Umnaja bumaga", "Drofa Ventana", "Samokat", "Mališ" u.c.

© Sputnik / Oksana DzadanGrāmatu izstādes viesi pie Krievijas Nacionālā stenda
Гости книжной выставки у Национального российского стенда - Sputnik Latvija
Grāmatu izstādes viesi pie Krievijas Nacionālā stenda

Arī agrāk rakstnieki no Krievijas ir viesojušies Rīgā tamlīdzīgās izstādēs, taču atsevišķs stends ir organizēts pirmo reizi, tāpat kā vērienīgais rakstnieku un izdevēju desants — ar izstādes viesiem tikās Grigorijs Osters, Aleksandrs Sņegirjovs, Maija Kučerskaja, Deniss Dragunskis, radošais duets, kas izdod grāmatas ar Maksa Fraija pseidonīmu, un daudzi citi.

Diemžēl ierasties nevarēja Eduards Radzinskis un Aleksejs Gelasimovs, taču tas grāmatu noietu neietekmēja. Četru izstādes dienu laikā pie Krievijas stenda letes valdīja burzma — pārdevēji stāsta, ka lielākā daļa apmeklētāju pirkuši pa 3-4 grāmatām, čeka vidējā summa — 30 eiro.

Jaunumi mazajiem lasītājiem

Bērnu grāmatas pie Krievijas stenda bija vienas no visvairāk pieprasītajām. Protams, visātrāk "gāja" izdevumi, ko tepat, Ķīpsalā prezentēja autori.

Slavenais "kaitīgo padomu" un vietnes "Krievijas prezidents skolas vecuma pilsoņiem" autors Grigorijs Osters prezentēja savu populāro humoristisko romānu bērniem "Pasaka ar niansēm", amizantos ieteikumus savstarpējai audzināšanai pieaugušajiem un bērniem "Bērni un tie", kā arī citas grāmatas.

Kinodramaturgs, aktieris un režisors Aleksandrs Adabašjans iepazīstināja ar savas grāmatas "Kristāla atslēga, jeb Reiz mēs dzīvojām" jauno izdevumu. Grāmatas sižeta pamatā ir stāsts par zēnu Tjomu, kurš atradis kambarī burvju lādi un ieguvis iespēju ceļot savas ģimenes pagātnē.

Ļoti populārs bija arī projekts mazākajiem lasītājiem "AnimalBooks. Interesantā zooloģija", ko laidusi klajā izdevniecība "Alpina Pablišer". Projekts ir īpaši interesants tāpēc, ka grāmatas par dzīvniekiem rakstījuši populāri krievu mākslinieki, sportisti, rakstnieki un mūziķi. Piemēram, grāmatu "Es — čūska" rakstījis Andrejs Makarevičs, grāmatu par žirafi — populārā televīzijas raidījumu vadītāja Tatjana Vedeņejeva, par pandu — humorists Jefims Šifrins utt.

© Sputnik / Oksana DzadanTatjana Vedeņejeva, Georgijs Gupalo un Boriss Gračevskis projekta "AnimalBooks. Aizrlaujošā zooloģija" prezentācijā
Татьяна Веденеева, Георгий Гупало и Борис Грачевский на презентации проекта и AnimalBooks. Занимательная зоология - Sputnik Latvija
Tatjana Vedeņejeva, Georgijs Gupalo un Boriss Gračevskis projekta "AnimalBooks. Aizrlaujošā zooloģija" prezentācijā

Izstādē Sputnik ievēroja arī citas bērnu grāmatas, ko noteikti vajadzētu paturēt prātā.

Antuāna de Sent Ekziperī "Mazais princis" no izdevniecības "Eksmo" ar panorāmas attēliem ir lieliska dāvana vismazākajiem lasītājiem.

Izdevniecības "Mališ" sarūpētā Eduarda Uspenska klasika "Krokodils Gena un viņa draugi" nākusi klajā albuma formātā ar lieliskām ilustrācijām.

© Sputnik / Oksana DzadanGrāmatu izstādes viesi pie Krievijas Nacionālā stenda
Гости книжной выставки у Национального российского стенда - Sputnik Latvija
Grāmatu izstādes viesi pie Krievijas Nacionālā stenda

Kira Buličova "Alises ceļojums" no izdevniecības "Astreļ" ar burvīgajiem Nadeždas Boguslavskas attēliem.
Aleksandra Pavlova "Pastāstiet saviem bērniem. Simt vienpadsmit ekksperimenti par kulta kinematogrāfu" ir izdevums, kas noderēs ne tikai pusaudžiem, ko ieinteresējis kino, bet arī viņu vecākiem.

© Sputnik / Oksana DzadanGrāmatu izstādes viesi pie Krievijas Nacionālā stenda
Гости книжной выставки у Национального российского стенда - Sputnik Latvija
Grāmatu izstādes viesi pie Krievijas Nacionālā stenda
Ziņu lente
0