Noskaidrojies, kas vainojams par jucekli ar labāko filmu "Oskara" ceremonijā

© REUTERS/Lucy Nicholson89-й церемония вручения наград премии "Оскар", на фото: Махершалалхашбаз Али и Бэрри Дженкинс
89-й церемония вручения наград премии Оскар, на фото: Махершалалхашбаз Али и Бэрри Дженкинс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" 89. ceremonija noslēdzās ar jucekli – mūzikls "La la Land" tika kļūdaini pasludināts par uzvarētāju kategorijā "Labākā filma".

RĪGA, 28. februāris — Sputnik. Audita kompānija PriceWaterhouseCoopers (PwC) jau ilgus gadus seko balsojuma rezultātiem. Kompānijas ASV nodaļas priekšsēdētājs Tims Raians paziņojis, ka kļūda "Oskara" pasniegšanas ceremonijā notikusi cilvēciskā faktora iespaidā – nepareizo aploksni ar uzvarētāju nominācijā "Labākā filma" nodevis PwC pārstāvis, informē RIA Novosti.

ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" 89. ceremonija noslēdzās ar jucekli – mūzikls "La la Land" tika kļūdaini pasludināts par uzvarētāju kategorijā "Labākā filma". Tikai pēc tam, kad uzņemšanas grupa iznāca uz skatuves un sāka pateicības vārdus, parādījās organizatoru pārstāvis un norādīja, ka notikusi kļūda – uzvarētājs kategorijā "Labākā filma" ir "Moonlight". Vēlāk noskaidrojās, ka organizatori sajaukuši aploksnes. 

"Dienas beigās cilvēciskā faktora iespaidā pieļāvām kļūdu," – paziņoja Raians intervijā izdevumam USA Today. Viņš paskaidroja, ka nepareizo aploksni Vorenam Bītijam, kurš pasludināja "Oskara" galveno balvu, pasniedzis PwC pārstāvis Braiens Kallinans, kurš atradies skatuves kreisajā pusē.

Вручение Оскара за лучший фильм Лунный свет на церемонии в Лос-Анджелесе 26 февраля 2017 года - Sputnik Latvija
Sarkanās aploksnes noslēpums: kas vainojams par jucekli "Oskara" ceremonijā

Raians piebilda, ka viņi steigšus centušies paziņot, ka pieļauta kļūda, tiklīdz sapratuši, kas noticis. "Viss notika haotiski, un pagāja zināms laiks, pirms mēs nokļuvām uz skatuves un pastāstījām, ka cilvēki kļūdījušies. Diemžēl tobrīd jau laiks bija pagājis, bija izteiktas divarpus pateicības runas," – skaidroja Raians avīzei.

Iepriekš PwC atvainojās abu filmu radošajiem kolektīviem, kas cietuši kļūdas rezultātā, pasākuma vadītājiem un šova skatītājiem, kā arī informēja, ka izmeklēs incidentu.

Ziņu lente
0