Politika

"Trampa sakaru ar KF" izmeklēšana ASV nosaukta par "raganu medībām"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas vadītājs Devins Nunjess, komentējot ierosinājumus veikt kārtējo izmeklēšanu par "Donalda Trampa vēlēšanu kampaņas locekļu sakarus ar KF", paziņojis, ka neorganizēs raganu medības pret amerikāņu tautu.

RĪGA, 27. februāris — Sputnik. ASV liberālā organizācija "Center for American Progress Action Fund" sākusi darbu pie projekta "Moscow Project", kura ietvaros aicina veikt "Trampa sakaru ar Krieviju" neatkarīgu izmeklēšanu, savukārt ASV Demokrātiskās partijas līderi iepriekš aicināja nepieļaut ģenerālprokurora iesaistīšanos izmeklēšanā, jo viņu amatā iecēlis Tramps, ziņo Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Tā ir gluži kā makārtisma izvērtēšana. Mēs gatavojamies sākt raganu medības pret nevainīgiem amerikāņiem?" – vaicāja Devins Nunjess.

Krievijas Valsts Domes deputāts Aleksejs Puškovs - Sputnik Latvija
Baltijas valstis ir šausmās pēc Putina un Trampa sarunas
Viņš atgādināja, ka patlaban nav konstatēti nekādi Trampa sakari ar Krieviju, tāpēc viņš neplāno rīkot "raganu medības pret amerikāņiem, kuriem nav bijis nekādu sakaru ar Krievijas aģentiem, tikai tāpēc vien, ka kāds ir parādījies ziņās."

Nav iemeslu atstādināt ģenerālprokuroru

Iepriekš demokrātu līderis Senātā – Čaks Šumers un partijas Nacionālās komitejas jaunais vadītājs Toms Peress aicināja nepieļaut ASV ģenerālprokurora Džefa Sešonsa iesaistīšanos izmeklēšanā, jo viņu amatā iecēlis Tramps un viņš varot "iznīcināt pēdas". Tomēr Baltais nams šobrīd nesaskata nepieciešamību atstādināt Sešonsu no izmeklēšanas, telekanālam ABC paziņoja Baltā nama pārstāve Sāra Hakabija Sandersa.

"Pagaidām nekas nepierāda minētos faktus. Mēs esam absolūti pārliecināti, ka izmeklēšana nonāks pie agrākajiem secinājumiem: mēs (pašreizējā administrācija – red.) ar to (sakariem ar Krieviju – red.) neesam saistīti," – viņa pavēstīja.

ASV jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Man nav sakara ar Krieviju! – Tramps atbildējis uz ziņām par kompromitējošo informāciju
Iepriekš anonīmi amerikāņu ierēdņi paziņojuši izdevumam New York Times, ka Trampa vēlēšanu kampaņas locekļi 2016. gadā pirms vēlēšanām ASV esot vairākkārt sazinājušies ar augstu stāvošiem Krievijas izlūkdienestu darbiniekiem.

Ziņu nopludināšanu medijos par viņa "sakariem ar krievu izlūkdienestiem" Donalds Tramps nosaucis par noziegumu un kategoriski noliedzis šos pieņēmumus.

Krievijas Ārlietu ministrija ir norādījusi, ka publikācijas medijos liecina par to, ka ASV rit spēcīgas iekšpolitiskās spēles un kaulēšanās, bet tamlīdzīgi paziņojumi nebalstās uz faktiem. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka ziņojumiem par Trampa komandas sakariem ar Krievijas izlūkdienestiem nav sniegti nekādi pierādījumi. Viņš ierosināja nelasīt rīta avīzes: "Neticēsim avīžu apgalvojumiem, jo pašlaik ir grūti atšķirt patiesību no "pīlēm" un viltojumiem."

Ziņu lente
0