Ārsti ir gatavi apstrīdēt 60 stundu ilgu darba nedēļu Satversmes tiesā

© pixabayĀrsts. Foto no arhīva
Ārsts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība gatava vērsties ST, nepanākot vienošanos par pagarinātā darba laika atcelšanu mediķiem.

RĪGA, 25. februāris — Sputnik. Gadījumā, ja ar politiķiem netiks panākts risinājums par normālā pagarinātā darba laika atcelšanu mediķiem, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) ir gatava ar prasību vērsties arī Satversmes tiesā, aģentūru LETA informēja arodbiedrībā.

Врач скорой помощи - Sputnik Latvija
Valsts kontrole pārbaudījusi ģimenes ārstu darbu

LVSADA vadība šodien tikās ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas darbiniekiem. Tika apspriesta gan situācija Latvijas veselības aprūpē kopumā, gan arī darbiniekiem aktuālie jautājumi konkrētajā slimnīcā. Kopīgi diskutējot, tika precizēta tālākā taktika, lai ar aktīvu un pārdomātu rīcību efektīvi aizstāvētu darbinieku tiesības uz taisnīgu darba samaksu.

Tikšanās dalībnieki vienprātīgi atbalstīja LVSADA un Tiesībsarga saskaņoto nodomu vispirms vēlreiz mēģināt panākt politisku risinājumu pagarinātā normālā darba laika pakāpeniskai atcelšanai, vienlaikus būtiski paaugstinot darba samaksu. Tomēr, ja politiķi šādu pieeju ignorēs, tiks gatavota attiecīga prasība Satversmes tiesai, norādīja arodbiedrībā.

Šobrīd pagarinātais normālais darba laiks nedēļā mediķiem ir noteikts 60 stundas, kas nozīmē, ka strādājot virs Darba likumā noteiktajām 40 stundām, mediķi piemaksu par virsstundām nesaņem.

Kā norāda arodbiedrības vadītājs Valdis Keris, veselības aprūpe ir komandas darbs. "Uzvar tā komanda, kurā viens otru atbalsta, nevis ignorē," — viņš uzsver.

Ziņu lente
0