Ušakovam atkal draud sods par saziņu krievu valodā

© LETA © Ieva MakareUšakovs
Ušakovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts valodas centrs atradis kārtējo veidu, par ko piespriest soda naudu Rīgas mēram Nilam Ušakovam, šoreiz – par krievu valodā sniegtām atbildēm skolēniem "Ēnu dienā".

RĪGA, 20. februāris — Sputnik. Latvijas Valsts valodas centrs atkal vēlas piespriest naudas sodu Rīgas mēram Nilam Ušakovam par to, ka "Ēnu diena" viņš sazinājies ar skolēniem krievu valodā. Par to Rīgas domes vadītājs uzrakstīja sociālajā tīklā Facebook.

"Jūs man neticēsiet un, iespējams, pat sāksiet smieties, bet Valsts valodas centrs ir atradis vēl vienu iemeslu pamēģināt mani administratīvi sodīt. Ziniet par ko? Stāstu — par to, ka Ēnu dienā ar savām ēnām, kas man uzdeva jautājumus krievu valodā, tāpat krievu valodā arī atbildēju,"- uzrakstīja Ušakovs.

"Nu ko, nāksies pastrīdēties. Neskatoties uz jau neskaitāmiem mēģinājumiem Valsts valodas centram vēl ne vienu reizi nav izdevies mani sodīt," — viņš atzīmējis.

Komentāros lietotāji ieteica Ušakovam iesūdzēt VVC cilvēktiesību tiesā par diskrimināciju.

12. februārī Rīgas domes rīkoja "Ēnu dienu", kuras laikā deviņi skolēni iepazinās ar pašvaldības darbu un bija galvaspilsētas mēra "ēnas". Bērni varēja iepazīties ar domes priekšsēdētāja darbu, uzdot viņam jautājumus par mēra darbu, kā arī piedalīties komisijas sēdē finanšu un administratīvajos jautājumos un apmeklēt Latvijas Nacionālo mākslas muzeju. Kopumā, lai kļūtu par Rīgas mēra "ēnām", pieteikušies 50 skolēni no visas Latvijas. Ušakovs plāno tikties arī ar pārējiem skolēniem.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Ušakovs: Mēs dzīvojam laikā, kas arvien vairāk sāk atgādināt aukstā kara laiku
Valsts valodas centrs jau mēģināja uzlikt Ušakovam naudas sodu par to, ko sociālajos tīklos viņš raksta krievu valodā. Tomēr Rīgas mērs apstrīdējis lēmumu. Pēc viņa teiktā, valsts valodas likums neregulē pašvaldības sazināšanās valodu ar saviem iedzīvotājiem ārvalstu sociālajos tīklos, tāpēc Valsts valodas centra galīgais lēmums tiks pārsūdzēts.

Sociālajā tīklā Facebook Nils Ušakovs raksta ziņojumus latviešu un krievu valodā.
VVC iepriekš arī izteica pretenzijas Ušakovam par to, ka viņš bieži lieto krievu valodu savās uzstāšanās reizēs un saziņai sociālajos tīklos. Atbildē Rīgas mērs jokojot paziņoja, ka iesniegs sūdzību Valsts valodas centram par vienu no Rīgas domes kaķiem, kurš arī neprot latviešu valodu.

Ziņu lente
0