Brīvībā ar tīru sirdsapziņu un darbu

© Sputnik / Табылды Кадырбеков / Pāriet pie mediju bankasIeslodzītie cietumā
Ieslodzītie cietumā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turpmākos sešus gadus ieslodzītie varēs konsultēties pie nodarbinātības speciālistiem

Rīga, 20. februāris — Sputnik. Lai veicinātu ieslodzīto personu sagatavošanu darbam brīvībā, turpmākos sešus gadus kopumā 3500 ieslodzītie cietumos varēs saņemt konsultācijas pie Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) speciālistiem, aģentūru LETA informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Labošanas darbu kolonijas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ieslodzīto trūkuma dēļ Vecumniekos slēdz cietumu

Jau šajā pavasarī ieslodzītie varēs pieteikties karjeras konsultācijām ieslodzījuma vietās. To laikā iegūt informāciju par savu profesionālo spēju un vajadzību, kā arī profesijas un izglītības pilnveidi, atbilstoši Latvijas darba tirgus aktualitātēm.

Šī uzdevuma īstenošanai Ieslodzījuma vietu pārvaldes Mācību centra darbinieki Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektā "Bijušo ieslodzīto integrācija sabiedrībā un darba tirgū" jau pagājušā nedēļā Rīgas Centrālcietumā organizēja pirmās NVA karjeras konsultantu apmācības darbā ar ieslodzītajiem.

Ieslodzījuma vietās jau šobrīd ir pieejams daudzveidīgs darba prasmju attīstības piedāvājums, tajā skaitā arī profesionālās izglītības programmas un valsts valodas apmācības. Gatavojoties dzīvei brīvībā, ieslodzītajiem sniegta iespēja pilnveidot jau esošo izglītību, kā arī iegūt jaunu profesiju, atgādina Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Ziņu lente
0