Tūkstošiem amerikāņu pieprasa Džordža Sorosa izraidīšanu no ASV

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasDžordžs Soross
Džordžs Soross - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Džordža Sorosa – amerikāņu finansista un investora – darbība izpelnījusies neviennozīmīgu vērtējumu: miljardieris bieži tiek uzskatīts par finanšu spekulantu.

RĪGA, 17. februāris — Sputnik. Vairāk nekā deviņi tūkstoši amerikāņu parakstījuši prezidentam Donaldam Trampam adresētu petīciju, kurā lūdz anulēt miljardiera Džordža Sorosa pilsonību un liegt viņam iebraukšanu ASV, vēsta aģentūra RIA Novosti.

"Prezidenta kungs, mēs lūdzam jūs aizliegt Džordžam Sorosam iebraukšanu valstī. Mēs lūdzam jūs aizliegt Džordžam Sorosam un viņa ģimenes locekļiem nodarboties ar biznesu valstī, sniegt atbalstu politiķiem un viņu fondiem," — teikts petīcijā, kas publicēta vietnē Change.org.

"Mēs lūdzam jūs izsniegt orderi viņa arestam par to, ka viņš noalgojis cilvēkus līdzdalībai dumpjos un protestos. <…> Nav iespējams ļaut Džordžam Sorosam uzturēties ASV un turpināt aktīvu darbību ar mērķi sabotēt un graut mūsu valsti," — teikts dokumentā. Parakstu vākšana turpinās.

Президентские выборы и национальный референдум в Болгарии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kas gatavo "maidanu" Bulgārijā

Janvārī ASV galvaspilsētā vienlaikus ar Donalda Trampa stāšanos prezidenta postenī notika liela protesta akcija — "Sieviešu maršs uz Vašingtonu". Vairāki mediji, tostarp arī preses izdevums New York Times vēstija, ka vairāk nekā piecdesmit ar sieviešu maršu saistītas organizācijas saņēmušas finansējumu no Sorosa.

Džordža Sorosa — amerikāņu finansista un investora — darbība izpelnījusies neviennozīmīgu vērtējumu: miljardieris bieži tiek uzskatīts par finanšu spekulantu. Sorosa kompānija Quantum nepilnu četrdesmit darba gadu laikā guvusi investīciju fondu vidū rekordlielu peļņu — 35 miljardus dolāru. Tikai hipotēku krīzes laikā vien ASV gandrīz pirms desmit gariem finansists nopelnīja aptuveni divus miljardus dolāru.

Soross aktīvi nodarbojas ar politiku. Finansists nenoliedz, ka viņa nauda palīdzējusi, piemēram, organizēt pirmo — "Oranžo rezolūciju" Ukrainā 2004. gadā un Eiromaidanu 2013. gadā.

Ziņu lente
0