Rēzeknē svinēs tradicionālo svētkus – Masļeņicu

© Sputnik / Oleg Makarov / Pāriet pie mediju bankasРусские блины
Русские блины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ik gadu, pavadot ziemu un sagaidot pavasari, Rēzeknē lieli un mazi tiek aicināti piedalīties Masļeņicas svinēšanā.

RĪGA, 16. februāris – Sputnik. Nākamnedēļ, 26.februārī, plkst.10 Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā sāksies tradicionālo slāvu svētku Masļeņica svinēšana, aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Даугавпилс - Sputnik Latvija
Latgales ekonomiskā zona: mirāža vai glābiņš

Ik gadu, pavadot ziemu un sagaidot pavasari, Rēzeknē lieli un mazi tiek aicināti piedalīties Masļeņicas svinēšanā. Koncertā, kurš sāksies plkst.11 uzstāsies pieci viesmākslinieku kolektīvi no Krievijas pilsētas Veļikije Luki: horeogrāfiskais ansamblis "Baltās rasas", vokālais ansamblis "Tradīcija", ielas teātris "Balaguri" un deju kolektīvs "Majorettes".

Masļeņicas programmā būs arī spēles un rotaļas bērniem, konkursi un izlozes, vizināšanās ar zirgiem, nacionālo virtuvju ēdienu degustācija, konkursa "Mans ievārījums ir visgaršīgākais" uzvarētāju un dalībnieku apbalvošana, darbosies tirgus, bet svētku noslēgumā paredzēta Masļeņicas salmu lelles sadedzināšana. Pasākums notiks krievu valodā, ieeja – bez maksas.

Ievārījumi degustācijai Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras nama rīkotajam konkursam "Mans ievārījums ir visgaršīgākais" jāiesniedz līdz 20. februārim. Degustācija un balsošana notiks no 21. līdz 25.februārim.

Pēc senām tradīcijām, piedošanas svētdienā visi viens otram lūdz piedošanu un kā vispārējas piedošanas zīmi sirsnīgi apskaujas un skūpsta trīs reizes cits citu, lai pavasari varētu sagaidīt ar tīru dvēseli un atvērtu sirdi.

Ziņu lente
0