EP deputāti balsos par jaunajiem ES pretterorisma noteikumiem

© Sputnik / Sergey MelkonovЕвропейский парламент
Европейский парламент - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmo reizi ES dalībvalstīm būs obligāts pienākums apmainīties ar informāciju par kriminālprocesiem.

RĪGA, 16. februāris – Sputnik. Eiropas Parlaments (EP) šodien balsos par jaunajiem Eiropas Savienības (ES) pretterorisma noteikumiem, kas ļaus kriminalizēt ne tikai pašus uzbrukumus, bet arī gatavošanos tiem.

Заседание кабинета министров - Sputnik Latvija
Latvijas MK apspriedīs jauno antiterorisma plānu

Kā aģentūru LETA informēja EP preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota, jaunie noteikumi, par kuriem ko EP un ES Padomes sarunvedēji neoficiālu vienošanos panāca pagājušā gada novembrī, ļaus kriminalizēt ne tikai pašu uzbrukumu, bet arī gatavošanos tam, piemēram, izceļošanu no ES ar mērķi pievienoties teroristu grupējumiem un atgriešanos ES, vervēšanu terorisma nolūkiem, apmācību saņemšanu un sniegšanu vai terorisma darbību finansēšanu, tiešu vai pastarpinātu publisku kūdīšanu teroraktiem vai to cildināšanu, vai par līdzekļu nodrošināšanu to īstenošanai.

Likums iekļauj arī noteikumus par terorisma upuru aizsardzību, lai nodrošinātu, ka upuri un viņu ģimenes uzbrukuma gadījumā nekavējoties saņemtu palīdzību.

EP sarunvedējs arī nodrošināja, ka pirmo reizi ES dalībvalstīm būs obligāts pienākums apmainīties ar informāciju par kriminālprocesiem, ja tā var palīdzēt novērst turpmākus uzbrukumus vai noderēt citiem izmeklēšanas vai tiesvedības procesiem.

Ziņu lente
0