Baltkrievijā darbu sācis piecu dienu bezvīzas režīms

© Sputnik / Виктор ТолочкоLidosta Minskā
Lidosta Minskā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem tagad ir iespēja iebraukt Baltkrievijā caur Minskas lidostu bez vīzas, taču ar pasi un apdrošināšanas polisi, un uzturēties valstī piecas dienas.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Baltkrievijā sācis darboties piecu dienu bezvīzu režīms 80 valstu pilsoņiem, tostarp arī Eiropas Savienības un ASV valstspiederīgajiem, informē Sputnik Baltkrievija.

9. janvārī Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko parakstīja dekrētu, kas paredz bezvīzu iebraukšanu valstī caur Minskas Nacionālo lidostu 80 valstu pilsoņiem uz laiku, kas nepārsniedz piecas diennaktis. Dekrēts, kas stājas spēkā šodien, 12. februārī, attiecas uz 39 Eiropas valstīm, ieskaitot visas ES valstis, kā arī Brazīliju, Indonēziju, ASV, Japānu un citas valstis.

Baltkrievija - Sputnik Latvija
Laipni lūgti: Latvijas iedzīvotāji varēs apmeklēt Baltkrieviju bez vīzas

"Pirmkārt, tās ir no migrācijas viedokļa labvēlīgas valstis, Baltkrievijas stratēģiskie partneri un valstis, kas vienpusējā kārtībā noteikušas bezvīzu režīmu Baltkrievijas pilsoņiem. Jaunie noteikumi attiecas arī uz tādu kategoriju kā Latvijas nepilsoņi un Igaunijas personas bez pilsonības," — paskaidroja valsts vadītāja preses dienests.

Dokuments izstrādāts ar mērķi atvieglot ceļojumus uzņēmējiem, tūristiem, privātpersonām ar parastajām pilsoņu pasēm, taču neattiecas uz ārvalstniekiem, kas dodas oficiālos braucienos. Diplomātiskās, dienesta, speciālās un citas tām pielīdzinātās pases šajā kategorijā neietilpst.

Iebraukšanai valstī bezvīzu režīmā nepieciešama pase vai cits personas identifikācijas dokuments, kas piemērots izbraukšanai ārpus valsts, naudas līdzekļi (katrai uzturēšanās dienai valsī nepieciešama summa valūtā vai Baltkrievijas rubļos, kas ekvivalenta aptuveni 23 dolāriem), medicīniskās apdrošināšanas polise par summu vismaz 10 tūkstošu eiro apmērā, kas derīga Baltkrievijas teritorijā.

Ziņu lente
0