Putins un Merkele apsprieduši situācijas saasināšanos Donbasā

© Sputnik / Фотохост-агентство / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli. Foto no arhīva
Krievijas prezidents Vladimirs Putins ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sarunbiedri vienojās pastiprināt diplomātiskās pūles, lai veicinātu krīzes noregulējumu Ukrainā.

RĪGA, 8. februāris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins pa tālruni pārrunājis situācijas saasināšanos Donbasā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli. Abu valstu vadītāji pauduši bažas par bruņotās konflikta eskalāciju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Kremļa preses dienestu.

Ukrainas Bruņoto spēku karavīrs pozīcijās Doņeckas apgabalā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Doņecka informē: Ukraina gatavo uzbrukumu visā frontē Donbasā

"Tika apspriesta situācija Ukrainas dienvidaustrumos, kas pēdējās dienās krasi saasinājusies Ukrainas puses provokatīvās rīcības dēļ. Izteikts nopietns satraukums sakarā ar bruņotā konflikta eskalāciju, kuras rezultātā ir upuri un ievērojami civilās infrastruktūras un dzīvojamā fonda postījumi Donbasa apdzīvotajās vietās," — teikts ziņojumā.

Sarunbiedri vienojās pastiprināt diplomātiskās pūles, lai veicinātu krīzes noregulējumu Ukrainā.

Tuvākajā laikā tika ieplānota ārlietu ministru tikšanās Normandijas formātā, un vēlāk situācija tiks apspriesta augstākajā līmenī.

Jautājums par situācijas noregulēšanu Donbasā tiek pārrunāts Minskā kontaktu grupas apspriedēs. Kopš 2014. gada septembra tā pieņēmusi trīs dokumentus, kuri reglamentē konflikta noregulēšanas pasākumus. Taču apšaudes turpinās arī pēc vienošanās par pamieru.

 

Ziņu lente
0