Itāļu zinātnieki un pedagogi sūdzas par zināšanu trūkumu jauniešu vidū

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasPasaules pilsētas. Roma
Pasaules pilsētas. Roma - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mēģinājumos labot situāciju dažas fakultātes augstskolās veido kursus itāļu valodas apguvei.

RĪGA, 6. februāris — Sputnik. Liela plaši pazīstamu augstskolu pasniedzēju, zinātnieku un žurnālistu grupa vērsusies pie valdības ar aicinājumu veikt steidzamus pasākumus ar mērķi paaugstināt zināšanu līmeni skolēnu un studentu vidū. Atklāto vēstuli, kas adresēta Itālijas premjerministram, izglītības ministram un parlamentam, parakstījuši 600 cilvēki no visas valsts, vēsta RIA Novosti.

"Gadiem ilgi zināms, ka, beidzot mācības skolās, daudzi jaunieši raksta itāļu valodā ar kļūdām, maz lasa un ar grūtībām pauž savas domas. Augstskolu pārstāvji jau ilgu laiku saskaras ar trūkumiem valodas zināšanās savu studentu vidū — viņi pieļauj kļūdas, kas būtu pieņemamas tikai trešās klases skolēniem. Mēģinājumos labot situāciju dažas fakultātes augstskolās veido kursus itāļu valodas apguvei," — norāda vēstules autori.

Национальное Рейтинговое агентство - Sputnik Latvija
Kadru bads: darba devēji Latvijā nevar atrast darbiniekus

Viņi ierosina veikt pasākumus, lai mainītu bēdīgo situāciju, piemēram, viņi ieteikuši atļaut vidējo klašu skolotājiem apmeklēt eksāmenus sākumskolā, bet vecāko klašu pasniedzējiem — vidējā apmācības posma izlaiduma eksāmenus.

Pie tam vēstules autori lūdz izvērtēt izglītības programmu un ieviest periodisku atestāciju visā apmācību gaitā. Šajās pārbaudēs ieteikts ietvert diktātu ortogrāfijas pārbaudei, teksta atstāstījumu, tā gramatisko analīzi, uzdevumu leksikas izpratnei un pat rakstu ar roku.

"Mēs esam pārliecināti, ka nopietnu pārbaudes darbu ieviešana visā skolas apmācības periodā ir nepieciešama pamata iemaņu sanemšanai un uzkrāšanai. Tā dāvās skolēniem stimulu pielikt pūles un radīs iespēju pierast pie pārbaudēm, nedramatizējot tās," — teikts zinātnieku un pasniedzēju vēstulē.

Aptauju rezultāti liecina, ka gandrīz katrai desmitajai ģimenei Itālijā mājās nav grāmatu, un 11-14 gadus vecu pusaudžu vidū vidēji 46% jauniešu gada laikā nav izlasījuši nevienu daiļdarbu.

Ziņu lente
0