Kas noskaņo lietuviešus pret kaimiņiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Lietuvas Ārlietu ministrijas pasūtījuma organizētās aptaujas gaitā noskaidrojies, ka valsts iedzīvotāji uzskata Krieviju un Baltkrieviju par naidīgām valstīm.

Lietuvas iedzīvotāji atbalsta valsts dalību Eiropas Savienībā, ciešu sadarbību ar Baltijas valstīm un Poliju, kā arī jūt lielu apdraudējumu no Krievijas un Baltkrievijas puses. Par to liecina sabiedriskās domas aptaujas rezultāti, kas publicēti Lietuvas Ārlietu ministrijas mājaslapā.

Kauņas muzeja Devītā forta memoriāls - Sputnik Latvija
Lietuviešu jaunieši uzņem pašiņus nacistu upuru bojāejas vietā

Pēc Lietuvas Ārlietu ministrijas pasūtījuma sabiedriskās domas aptauju organizēja Sabiedriskās domas un tirgus izpētes centrs Vilmorus. Noskaidrojies, ka par visnedraudzīgāko valsti 65% Lietuvas iedzīvotāju uzskata Krieviju, 20% — Baltkrieviju. Vērības cienīgs fakts: pēdējo 12 mēnešu laikā negatīvais noskaņojums pret Minsku pieaudzis par 7%, tas ir, vairāk nekā par trešo daļu, salīdzinājumā ar šo pašu periodu pērnajā gadā.

Sputnik Lietuva pauž viedokli, ka, spriežot pēc aptaujas datiem, valsts gluži negaidot nokļuvusi "ienaidnieku ielenkumā."

Kādā aspektā Lietuvas propaganda ir pastrādājusi pāri mēram un par ko patiesībā liecina sausie statistikas dati, mēģina noskaidrot Sputnik Lietuva >>

Ziņu lente
0