Politika

Sabiedriskās domas aptaujā Martins Šulcs apsteidz Merkeli

© REUTERS / Hannibal HanschkeКанцлер Германии Ангела Меркель
Канцлер Германии Ангела Меркель - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par Martinu Šulcu būtu gatavi balsot 50% aptaujāto, ja kanclers tiktu izraudzīts tiešās vēlēšanās, bet par Merkeli, kas pārstāv kristīgos demokrātus, – 34% respondentu, liecina aptaujas rezultāti.

RĪGA, 3. februāris – Sputnik. Vācijas Sociāldemokrātu partijas (SPD) kandidāts kanclera amatam Martins Šulcs sabiedriskās domas aptaujā par 16 procentpunktiem apsteidzis Vācijas kancleri Angelu Merkeli, vēsta LETA, atsaucoties uz sabiedriskās raidorganizācijas ARD pasūtījumā veiktās aptaujas rezultātiem.

Федеральный канцлер Германии Ангела Меркель - Sputnik Latvija
Politika
Merkele gatava balotēties ceturtajam termiņam

Aptauja liecina, ka gadījumā, ja kanclers tiktu ievēlēts tagad tiešās vēlēšanās, uzvarētu Šulcs, kurš līdz šim ieņēma Eiropas Parlamenta prezidenta amatu.

Par Martinu Šulcu būtu gatavi balsot 50% aptaujāto, ja kanclers tiktu izraudzīts tiešās vēlēšanās, bet par Merkeli, kas pārstāv kristīgos demokrātus, – 34% respondentu, liecina aptaujas rezultāti. 

Tomēr Bundestāga vēlēšanās septembrī vācieši nebalsos tieši par kanclera amata kandidātiem.

Salīdzinot ar aptauju, kas tika veikta janvāra beigās, Šulca popularitāte pieaugusi par 9%, bet Merkeles – samazinājusies par 7%.

Septiņi procenti aptaujāto apgalvoja, ka nebalsotu ne par Šulcu, ne Merkeli.

Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Angela Merkele: situācija Eiropas Savienībā ir kritiska

Aptaujas rezultāti liecina, ka arī SPD popularitāte ir pieaugusi, kopš partija paziņoja, ka par tās līderi kļuvis Šulcs ar mērķi Bundestāga vēlēšanās stāties pretī Merkelei.

SPD šobrīd atbalsta 28% vēlētāju, kas ir partijas labākais rezultāts kopš 2013.gada beigām. Tomēr CDU joprojām ir spēcīgākā Vācijas partija, kuru atbalsta 34% vēlētāju, kas gan ir par trim procentpunktiem mazāk nekā janvārī.

Puse no visiem aptaujātajiem vēlētos redzēt sociāldemokrātus pārņemam kontroli pār federālo valdību, un tikai 39% respondentu uzskatīja, ka valdību būtu jāturpina vadīt politiķim no CDU un Kristīgi sociālās savienības (CSU).

Aptauja tika veikta no pirmdienas līdz trešdienai un tajā piedalījās 1506 balsstiesīgie vēlētāji.

Rezultāti liecina, ka atbalsts eiroskeptiķu partijai "Alternatīva Vācijai" (AfD) kopš janvāra sarucis – pašreiz tas veido 12%.

Ziņu lente
0