Gauss: airBaltic stratēģiskā situācija ir stabila, pienācis laiks meklēt investoru

© Sputnik / Sergey MelkonovBombardier CS300, airBaltic. Foto no arhīva
Bombardier CS300, airBaltic. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šā gada novembrī varētu būt zināmi airBaltic potenciālie stratēģiskie investori. airBaltic stratēģiskā investora meklējumiem piesaistījusi starptautisku finanšu konsultantu Lazard Freres.

RĪGA, 2. februāris — Sputnik. Šis ir labākais laiks nacionālās aviokompānijas airBaltic stratēģiskā investora meklēšanai, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina airBaltic vadītājs Martins Gauss.

Lai arī pagājušā gada finanšu rezultātus Gauss neatklāja, viņš norādīja, ka 2016. gads ir noslēdzies ar labākiem rezultātiem nekā plānots. Pērn arī tika palielināts "airBaltic' pamatkapitāls un šobrīd aviokompānijas finansiālā situācija ir ļoti stabila.

"Šis ir labākais laiks, lai meklētu stratēģisko investoru, jo esam pabeiguši kompānijas restrukturizāciju un finansiālā situācija ir ļoti stabila,"- teica Gauss.

Gauss nekomentēja potenciālos investorus, taču atzina, ka interese par airBaltic tiekot izrādīta. Labākais partneris airBaltic būtu kāda liela aviokompānija.

Uz jautājumu, vai valstij pēc stratēģiskā investora piesaistes būtu jāsaglabā kontrolpakete, Gauss norādīja, ka akcionāru struktūra airBaltic nav svarīga, taču attiecības ar valsti līdz šim ir bijušas ļoti labas.

Северный терминал аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Lidostā "Rīga" atklāta jaunā Ziemeļu piestātne

Jau vēstīts, ka šā gada novembrī varētu būt zināmi airBaltic potenciālie stratēģiskie investori. airBaltic stratēģiskā investora meklējumiem piesaistījusi starptautisku finanšu konsultantu Lazard Freres.

Konsultanta pienākumos ietilpst potenciālu investoru un finanšu līdzekļu piesaiste aviokompānijas turpmākai attīstībai.

Lazard Freres ir finanšu konsultāciju un aktīvu pārvaldības uzņēmums, kas dibināts 1848.gadā un darbojas 27 valstīs.

Pērn maijā tika pabeigta airBaltic pamatkapitāla palielināšana, tam sasniedzot 256,473 miljonus eiro. Pēc pamatkapitāla palielināšanas Latvijas valstij pieder aptuveni 80% airBaltic akciju, bet jaunajam investoram Aircraft Leasing 1, kura valdes priekšsēdētājs ir privātais ieguldītājs Ralfs Dīters Montāgs-Girmess, pieder aptuveni 20% akciju. Aircraft Leasing 1 pieder Īrijā reģistrētajai kompānijai IALH LIMITED.

Atbilstoši Latvijas valdības un Montāga-Girmesa parakstītajam līgumam viņš marta beigās airBaltic ieguldīja apmēram 52 miljonus eiro, savukārt valsts investējusi 80 miljonus eiro, airBaltic kapitalizējot Valsts kases aizdevumu.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem.

 

Ziņu lente
0