Ložmetējnieku parādīšanās šokējusi Narvas iedzīvotājus

© Foto : Estonian Defence ForcesВнеочередные учебные сборы вооруженных сил Эстонии
Внеочередные учебные сборы вооруженных сил Эстонии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas pierobežas pilsētas Narvas iedzīvotājiem šķita, ka sākusies karadarbība. Karaspēles dalībnieki – ložmetējnieki maskēšanās tērpos novietoja bruņojumu uz Narvas bastiona sienām un atklāja uguni pār pilsētnieku galvām.

RĪGA, 30. janvāris — Sputnik. Narvas domes deputāts Jiri Rauds pilsētā notīkošo karaspēli "Desants Utria" nosaucis par biedējošu un nepiemērotu, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz aģentūru BNS.

Sestdien, 14. janvārī pierobežas Narvā notika ikgadējās karapēles "Desants Utria" noslēgums. Jiri Rauds vēstulē Igaunijas IeM uzsvēra, ka Ļipovkas rajona iedzīvotājus šokējusi pēkšņā apšaude.

Бойцы Земессардзе - Sputnik Latvija
Latvijas zemessargu mācības nobiedējušas Salaspils iedzīvotājus

"Maskēšanās tērpos ģērbti cilvēki uzstādīja ložmetējus uz Narvas bastiona sienām un atklāja uguni pār pilsētnieku galvām, kuri pastaigājās pie upes tikai dažu desmitu metru attālumā. Vecāki metās aizsegt bērnus, daudzi izbijās, panikā krita cilvēki, kas pastaigājās pie tilta pie Ļipovkas," – raksta deputāts.

Viņš norāda, ka cilvēki nav tūlīt sapratuši, ka vēro mācības un apšaudē acīmredzot tiek izmantotas tukšas patronas.

Rauds ziņo, ka viens no iedzīvotājiem piezvanījis policijā, taču operators nav bijis informēts par notiekošo un ieteicis vērsties prefektūrā. Sociālajos tīklos sākusies diskusija, un noskaidrojies, ka pilsētnieki neviļus vērojuši ikgadējās karapēles "Desants Utria" noslēgumu.

Deputāts norādīja, ka šaujamieroču izmantošana parasto pilsētnieku tuvumā ir absolūti nepiemērota un būtu nepieciešams savlaicīgi informēt pilsētas iedzīvotājus par gaidāmajām mācībām.

"Iedzīvotāju atmiņā svaigi ir nesenie terorakti Parīzē, Turcijā un citās valstīs, kur teroristi vērsa šaujamieročus pret civiliedzīvotājiem," – uzsvēra Rauds.

Балтийское море в Юодкранте - Sputnik Latvija
Lietuvas specdienesti meklē KF desanta pēdas Juodkrantē

Tradicionālā karaspēle "Desants Utria" notiek Virumā no 1999. gada. Spēle veltīta 1919. gada notikumiem, kad 400 igauņu jūras desantnieki līdz ar somu brīvprātīgajiem izsēdās Igaunijas krastā. Tā ir viena no lielākajām Igaunijas jūras desanta spēku operācijām Atbrīvošanas kara gados.

Pērnā gada oktobrī Salaspilī notika Zemessardzes mācības, par kurām pilsētnieki tāpat netika brīdināti. Pa pilsētas ielām gar dzīvojamajām mājām un novietotajām mašīnām gāja bruņoti vīrieši maskās ar ieročiem rokās. Salaspils iedzīvotāji rakstīja sociālajos tīklos, ka notiekošais viņus šokējis. Arī viņi bija sašutuši par to, ka informācija par manevriem pilsētas dzīvojamajā karjerā nav sniegta iepriekš.

Ziņu lente
0