Japānā izgatavota Trampa lelle

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Leļļu svētku priekšvakarā Japānā izgatavota lelle, kas atgādina jauno ASV prezidentu Donaldu Trampu.

RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. Svētku "Hina macuri" — Meiteņu, jeb Leļļu svētku priekšvakarā Japānā izgatavota lelle, kas atgādina jauno ASV prezidentu Donaldu Trampu, raksta The Guardian.

Saskaņā ar tradīciju, par godu "Hina macuri" japāņi rotā savas mājas ar zīdā tērptām nelielām, taču ļoti reālistiskām lellēm, kas attēlo imperatoru un viņa dzīvesbiedri līdz ar tuvāko aprindu locekļiem un kalpiem. Lelles novieto uz īpašiem lakotiem altāriem — paliktņiem.

Iepriekš sieviešu marša laikā Madonna rupji izteikusies par jauno prezidentu - Sputnik Latvija
Tramps uzskata, ka Madonna ir "pretīga"

Trampa lelle, ko izgatavojis uzņēmums Kyugetsu Co Ltd, jau radījusi vairāku pircēju izbrīnu. Daži no viņiem uzskata, ka rotaļlieta, kas atgādina jauno ASV prezidentu, nav pieļaujama, ņemot vērā sievietēm veltītos politiķa komentārus.

"Hina macuri" Japānā svin 3. martā. Šajā dienā japāņi vēl laimi un veselību savām meitām.

Ik gadus uzņēmums Kyugetsu rada rotaļlietas, kas veltītas četrām iespaidīgām personām. 2017. gadā kompānija iepazīstināja ne tikai ar Donalda Trampa lelli — tā piedāvā arī lelli, kas atgādina Tokijas gubernatoru Juriko Koike. Pērn Kyugetsu pagodināja arī Trampa sāncensi pagājušajās prezidenta vēlēšanās — Hilariju Klintoni.
Iepriekš vēstīts, ka par godu Trampam nosaukta arī jauna kodes suga.

Ziņu lente
0