Taivānā notiesāts Latvijas pilsoni par bankomātu apzagšanu starptautiskā grupējumā

© pixabayБанкомат
Банкомат - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesa piespriedusi piecu gadu cietumsodu un 600 000 Taivānas dolāru (17 800 eiro) naudas sodu Latvijas pilsonim Andrejam Peregudovam, Rumānijas pilsonim Mihailam Kolibabam un Moldovas pilsonim Niklajem Penkovam.

RĪGA, 27. janvāris – Sputnik. Taivānas tiesa trešdien notiesājusi trīs ārvalstniekus, tostarp Latvijas pilsoni, par 81 miljona Taivānas dolāru (2,4 miljonu eiro) nozagšanu, ar ļaunprogrammatūras palīdzību piekļūstot lielas vietējās bankas bankomātu tīklam, vēsta LETA.

Tiesa piespriedusi piecu gadu cietumsodu un 600 000 Taivānas dolāru (17 800 eiro) naudas sodu Latvijas pilsonim Andrejam Peregudovam, Rumānijas pilsonim Mihailam Kolibabam un Moldovas pilsonim Niklajem Penkovam. 

Viņi notiesāti par kaitējuma nodarīšanu sabiedrībai, uzlaužot datorus, un pēc soda izciešanas tiks deportēti.

Банкомат - Sputnik Latvija
Latvijas pilsonis paralizējis Taivānas bankomātu darbu

Vēl 19 aizdomās turamie, ieskaitot vairākus austrumeiropiešus, atrodas meklēto personu sarakstu, jo viņiem pēc banku apzagšanas izdevās aizbēgt no valsts.

Noziedznieki izmantoja robu drošībā bankas "First Commercial Bank" Londonas filiāles serverī, lai uzstādītu ļaunprogrammatūru.

Nauda jūlijā tika izņemta no 41 bankomāta Taivānā, bet policijai izdevās lielāko daļu naudas atgūt. Drošības apsvērumu dēļ lielākās bankas bija iesaldējušas naudas izņemšanu no gandrīz tūkstoš bankomātiem, kas ir tāda paša veida, kādi ir aplaupītie.

Videonovērošanas kameru ieraksti liecina, ka laupītāji darbojās pa diviem vai pa trīs, Taivānas pilsētās apzogot 41 bankas "First Commercial Bank" bankomātu. Ieraksti rāda, ka piecu līdz desmit minūšu laikā zagļiem izdevās somās aiznest lielas naudas summas.

Latvijas pilsonis Andrejs Peregudovs jūlijā dažas dienas pēc zādzības tika aizturēts Taivānas ziemeļaustrumos, Jilanas apriņķī, kad viņu pamanīja atvaļinājumā esošs policists no Taibei. Viesnīcā Taibei vēlāk tika aizturēti Rumānijas un Moldovas pilsoņi.

Ziņu lente
0