BNS lauž līgumu ar Sputnik alternatīva viedokļa dēļ

© Sputnik / Konstantin ChalabovМикрофон в студии радио Sputnik, архивное фото
Микрофон в студии радио Sputnik, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informācijas aģentūra Baltic News Service lauzusi līgumu ar vietni Sputnik Lietuva sakarā ar neapmierinātību par vietnē publicētajiem materiāliem.

RĪGA, 26. janvāris – Sputnik. Informācijas aģentūra un radio Sputnik Lietuva saņēmusi ziņu aģentūras BNS (Baltic News Service) vadītāja Tomasa Balžaka oficiālu vēstuli, kurā viņš informē par informācijas materiālu piegādes līguma laušanu. 

Aģentūras oficiālajā vēstulē teikts, ka "BNS vienpusējā kārtībā pirmstermiņā lauž BNS informacijas materiālu piegādes līgumu." Saņemtā vēstule liecina, ka informācijas pakalpojumu sniegšana Sputnik Lietuva tiks pārtraukta 2017. gada 1. februārī. Vakar izdevums lzinios.lt publicēja BNS direktora vietnieka Vaidota Benuša komentāru šajā jautājumā:

Sputnik - Sputnik Latvija
Sputnik sācis darbu lietuviešu valodā

"BNS parakstīja līgumu par ziņu pārdošanu pirms [Sputnik] versijas lietuviešu valodā darba sākuma. Kad vietnē parādījās versija lietuviešu valodā, konstatējām, ka BNS materiāli nav izkropļoti, taču tiem līdzās publicēti neprecīzi un propagandiski paziņojumi. Ņemot vērā saturu un īpašniekus, esam nolēmuši tuvākajā laikā lauzt līgumu ar Sputnik."

Informācijas aģentūras un radio Sputnik preses dienests informēja, ka sadarbības pārtraukšana aģentūrai ir negaidīta, Sputnik Lietuva savlaicīgi un pilnā apmērā pildīja līgumā noteiktās saistības. Sputnik juristi tiesā noskaidros BNS darbību tiesisko pamatu, jo patlaban rodas iespaids, ka līguma laušanai ir politiski motīvi.

BNS lēmums sekoja Sputnik Lietuva vietnē publicētajai intervijai ar programmas "Vesti ņedeļi" autoru un vadītāju, starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektoru Dmitriju Kiseļovu, kurš paziņoja, ka "vārda brīvības diapazons Rietumeiropā, Eiropas Savienībā ir daudz šaurāks nekā Krievijā. To ierobežo politkorektums un atklāta rusofobija…". Acīmredzot Viļņas reakciju radījuši šie vārdi.

Руководитель информационного агентства Россия сегодня Дмитрий Киселев - Sputnik Latvija
Viedoklis
Dmitrijs Kiseļovs: rusofobijas lēkmes ar laiku pāriet

Aģentūra Sputnik jau vairākkārt pakļauta likumīgās darbības ierobežojumiem no vietējo varas iestāžu puses Baltijas valstīs. Piemēram, 2016. gada 6. oktobrī Igaunijas Aizsardzības ministrija atteicās izsniegt Sputnik Igaunija akreditāciju dalībai preses konferencē, kurā piedalījās Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks un citas amatpersonas. 2016. gada marta beigās Sputnik Latvija saņēma oficiālu paziņojumu par resursa slēgšanu domēna zonā.lv. Domēna reģistrators vēstulē atsaucās uz Latvijas ĀM pieprasījumu un lēmumu pamatoja ar to, ka esot pārkāpts ES Padomes lēmums par ierobežojošajiem pasākumiem sakarā ar Ukrainas teritoriālās integritātes, suverenitātes un neatkarības apdraudējumu. Šis lēmums portāla darbu netraucēja (tas atsāka darbu domēna zonā.com) un tikai palielināja apmeklētāju skaitu.

Sputnik (sputniknews.com) — ziņu aģentūra un radio ar multivides informatīvajiem centriem dažādās valstīs. Sputnik darbā tiek izmantotas tīmekļa vietnes, analogās un digitālās radio pārraides, mobilās lietojumprogrammas un profili sociālajos tīklos. Abonentiem Sputnik sniedz informāciju visu diennakti — tā pieejama angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Ziņu lente
0