Politika

Angela Merkele: pasaulē sākas jauna vēsturiskā ēra

© REUTERS / Hannibal HanschkeAngela Merkele
Angela Merkele - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar Vācijas ārlietu ministru Franku Valteru Šteinmeieru arī Vācijas kanclere Angela Merkele atzina, ka līdz ar Donalda Trampa stāšanos ASV prezidenta postenī sākusies jauna vēsturiskā ēra.

RĪGA, 24. janvāris — Sputnik. Vācijas kanclere Angela Merkele piekritusi tam, ka pasaulē sākas jauna vēsturiskā ēra, vēsta aģentūra Reuters.

"Man šķiet, ka ceturtdaļgadsimtu pēc Vācijas apvienošanās un aukstā kara beigām, iespējams, vienu vēsturisko ēru nomainīs cita," — norādīja Merkele, vēršoties pie Vircburgas pilsētas (Vācija) baznīcu kopienu līderiem.

Vācijas ārlietu ministrijas vadītājs Franks Valters Šteinmeiers - Sputnik Latvija
Šteinmeiers: Trampa ievēlēšana pieliek punktu agrākajai pasaules kārtībai

Pie tam viņa paziņoja, ka atklātība, nevis populisms, polarizācija un izolācija varētu kļūt par vispasaules problēmu risinājumu. ASV prezidenta Donalda Trampa vārdu viņa nepieminēja ne reizi, lai arī teiktais acīmredzami attiecās uz viņu.

"Mēs neko neiegūsim, cenšoties atrisināt problēmas ar polarizācijas un populisma metodēm. Mums jāparāda, ka turamies pie mūsu nācijas pamatprincipiem," — viņa piebilda.

Iepriekš Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers pauda, ka Donalda Trampa ievēlēšana ASV prezidenta postenī iezīmē XX gs. pasaules kārtības beigas. "Līdz ar Trampa ievēlēšanu XX gadsimta vecā pasaule beidzot ir palikusi pagātnē."

Savukārt Donalds Tramps savā nesenajā intervijā vācu avīzei Bild pastāstīja, ka pagaidām nolēmis uzticēties Merkelei, taču, iespējams, tas nebūs ilgi.

Ziņu lente
0