Krievijas vēstnieks par Lietuvas plāniem būvēt žogu uz robežas: smilškastes filozofija

© Foto : baltnews.lt / Анатолий ИвановKrievijas Federācijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Lietuvā Aleksandrs Udaļcovs
Krievijas Federācijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Lietuvā Aleksandrs Udaļcovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Janvāra sākumā Viļņā paziņoja par plāniem uzbūvēt uz robežas ar Kaļiņingradas apgabalu 45 kilometrus garu un divarpus metrus augstu stiepļu žogu.

RĪGA, 23. janvāris — Sputnik. Krievijas Federācijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Lietuvā Aleksandrs Udaļcovs ekskluzīvā intervijā Sputnik Lietuva salīdzināja Lietuvas Republikas plānus uzbūvēt žogu uz robežas ar Kaļiņingradas apgabalu ar rotaļām smilškastē.

Eiropas komisija neapmaksās nožogojumu. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Eiropas komisija neapmaksās nožogojumu uz Lietuvas un Krievijas robežas

Republikas premjerministrs Sauļus Skvernelis iepriekš izteicies, ka ar žoga palīdzību Viļņa plāno nodrošināt ES austrumu robežu kontroli un Lietuvas ekonomisko drošību, kā arī cīnīties pret nelegālo migrāciju. Mediji ziņoja, ka nožogojuma celtniecībai uz robežas ar Krieviju Lietuvas valsts budžetā paredzēti 3,6 miljoni eiro.

Valsts robežas apsardzes vadītājs Renāts Požela paziņojis, ka uz robežas ar Kaļiņingradas apgabalu plānots būvēt 45 kilometrus garu un divarpus metrus augstu stiepļu žogu.

Krievijas vēstnieks Lietuvā Aleksandrs Udaļcovs pastāstīja, kādu iespaidu uz viņu atstājis Lietuvas lēmums norobežoties no Kaļiņingradas apgabala ar žogu.

"Atceros savus četrus mazbērnus, kuri spēlējās smilškastē. Bērni parasti "cep kūkas" ceļ sienas un pilis, norobežojoties viens no otra ar mūriem, un spēlējot "savā" teritorijā zaldātiņus. Acīmredzot vēlmi uzcelt žogu uz robežas diktējusi dzīves filozofija, citiem vārdiem sakot, smilškastes filozofija," — teica Udaļcovs.

ES negrasās maksāt par žoga celtniecību uz Lietuvas un Krievijas robežas, paziņoja ES migrācijas un iekšlietu pārstāve Tove Ernsta. Pēc viņas teiktā, EK atbalsta robežu labiekārtošanu robežkontroles un iekārtošanas pasākumu ietvaros, kas nepieciešami ārējo robežu iekārtošanai, taču nefinansē nožogojumu būvniecību.

Atsaucoties uz Lietuvas iekšlietu ministra Eimuta Misjūna paziņojumu par nodomu celt žogu uz Krievijas robežas, Kaļiņingradas apgabala gubernatora vietas izpildītājs Antons Aļihanovs pavēstīja, ka apgabals ir gatavs piegādāt Lietuvai būvmateriālus.

Ziņu lente
0