Latvija uzņēmusi gandrīz divus simtus patvēruma meklētāju

© REUTERS / Marko DjuricaСитуация с беженцами
Ситуация с беженцами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija apņēmusies Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros uzņemt 531 patvēruma meklētāju.

RĪGA, 21. janvāris – Sputnik. Eiropas Savienības (ES) pārvietošanas programmā vakar uz Latviju no Grieķijas pārvietoti 14 patvēruma meklētāji, tajā skaitā astoņi nepilngadīgi bērni, vēsta aģentūra LETA. Tādējādi ES pārvietošanas programmas ietvaros valstī uzņemtas jau 198 personas, informējusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP).

Uz Latviju trešdien pārvietotas trīs ģimenes no Sīrijas, patlaban tās atrodas Patvēruma meklētāju centrā Muceniekos.

Starp pārvietotajām personām ir tādu profesiju pārstāvji kā šuvējs, uzņēmējs, maiznieks un mehāniķis. Tagad PMLP būs jālemj, vai šīm personām Latvijā piešķirt patvērumu.

Мигранты ожидают регистрации в Берлине - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nosvērti un laimīgi: kāpēc bēgļi bēg tālāk

ES pārvietošanas programmā Latvija 2015. gadā solidāri ar citām ES dalībvalstīm ir apņēmusies divu gadu laikā pārvietot 531 personu.

Iepriekš vēstīts, ka lielākā daļa patvēruma meklētāju, kas izmitināti Latvijā, jau pametuši valsti, un, domājams, jo jauna atbraukušie sekos viņu piemēram. Latvijas Sarkanais Krusts uzskata, ka šāda parādība vērojama, ņemot vērā pārceļotājiem piešķirtā pabalsta apmēru.

"Ar noteiktajām pabalstu summām – 139 eiro mēnesī ģimenes galvām un 97 eiro par katru ģimenes locekli – ir gandrīz neiespējami noīrēt mājokli ar pamata ērtībām," – skaidroja Latvijas Sarkanā Krusta vadītājs Uldis Līkops. Viņš atgādinājis, ka vidējā īres nauda par dzīvokli svārstās no 200 līdz 300 eiro mēnesī (neskaitot komunālos maksājumus), tātad kopā var sasniegt pat 500 eiro, it īpaši ziemas periodā.

Ziņu lente
0