Itālijā lavīnas apraktajā viesnīcā atrasti desmit izdzīvojušie

© REUTERS / Vigili del Fuoco/HandoutИтальянские спасатели во время поисковой операции в отеле Rigopiano in Farindola после схода лавины
Итальянские спасатели во время поисковой операции в отеле Rigopiano in Farindola после схода лавины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Meklēšanas darbus apgrūtina sniegs, kas bloķē vienīgo ceļu, kā arī bažas, ka var sagrūt ēkas vai arī tikt izraisīta jauna lavīna.

RĪGA, 21. janvāris – Sputnik. Glābēji piektdien Itālijas centrālajā daļā lavīnas apraktajā viesnīcā atraduši kopumā desmit izdzīvojušos, informē LETA, atsaucoties uz ugunsdzēsības dienesta pārstāvja Luka Kari teikto – viņa vārdi palīdzēja viest skaidrību agrākajos pretrunīgajos datos par atrasto skaitu.

Divi cilvēki — māte un dēls — izcelti no drupām un nogādāti slimnīcā. Pārējie astoņi joprojām atrodas zem drupām, bet viņu atrašanās vieta glābējiem ir zināma, sacīja Kari. 

Līdz šim atrastas divu cilvēku mirstīgās atliekas, bet raidorganizācija RAI ziņoja, ka noteikta vēl divu līķu atrašanās vieta.

Spāniju piemeklējis aukstums, Itālijā vairāk nekā metrs sniega - Sputnik Latvija
Spāniju piemeklējis aukstums, Itālijā vairāk nekā metrs sniega

Meklēšanas darbus apgrūtina sniegs, kas bloķē vienīgo ceļu, kā arī bažas, ka var sagrūt ēkas vai arī tikt izraisīta jauna lavīna.

Jau vēstīts, ka lavīnas nogruvumā zemestrīču satricinātajā Itālijā ceturtdien cieta viesnīca "Hotel Rigopiano" Gransaso kalna nogāzē.

Mediji ziņoja, ka četru stāvu viesnīcā atradās vismaz 20 viesi un septiņi darbinieki, kad Abruco rajonu trešdien satricināja pirmā no četrām zemestrīcēm.

Lavīna skāra viesnīcu brīdī, kad viesi grasījās doties prom, tomēr to nevarēja izdarīt, jo nebija ieradusies sniega tīrīšanas mašīna.

Itālijas vidienē trešdien četru stundu laikā notika četras zemestrīces. Zemestrīces bija jūtamas Lacio, Markes un Abruco reģionos, kā arī 100 kilometrus attālajā Romā. Epicentrs atradās deviņu kilometru dziļumā uz dienvidiem no Amatričes pilsētiņas.

Ziņu lente
0