Dmitrijs Peskovs atbildējis uz jautājumu par Putina nākamo prezidentūras termiņu

© REUTERS / Alexei DruzhininПрезидент России Владимир Путин
Президент России Владимир Путин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atgādināja, ka pašlaik Vladimiru Putinu atbalsta 90% valsts iedzīvotāju.

RĪGA, 20. janvāris — Sputnik. Krievijas valsts vadītāja preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pauda cerību, ka Vladimirs Putins piedalīsies vēlēšanās 2018. gadā, informē RIA Novosti, atsaucoties uz BBC.

Intervijā britu televīzijas un radio korporācijai Peskovs paziņoja, ka viņš – Krievijas pilsonis – cer, ka Vladimirs Putins pieņems lēmumu balotēties Krievijas prezidenta postenim 2018. gadā. Pie tam viņš apliecināja nopietnas politiskās opozīcijas lielo nozīmi Krievijā.

"Man šķiet, Krievijai nāktu par labu, ja mums būtu nopietna opozīcija ar nopietnu pieeju, pieredzējuši profesionāļi un politiķi, kuri varētu konkurēt ar pašreizējo varu – prezidentu Putinu, kuru pašlaik atbalsta 90% iedzīvotāju," – pavēstīja Peskovs.

Kārtējās prezidenta vēlēšanas Krievijā gaidāmas 2018. gada martā. Krievijas valsts vadītājs tiek ievēlēts uz sešiem gadiem visas valsts balsojumā. Krievijas Federācijas Konstitūcija paredz, ka Vladimiram Putinam ir tiesības balotēties Krievijas prezidenta postenim.

Iepriekšējās prezidenta vēlēšanas Krievijā notika 2012. gadā. Vladimirs Putins uzvarēja pirmajā balsošanas kārtā, izcīnot 63,6% vēlētāju balsu.

Ziņu lente
0