Telekanāls RT sācis oficiālu translāciju ANO informācijas tīklā

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasRussia Today
Russia Today - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienošanos par telekanāla RT translāciju ANO informācijas tīklā noslēdzis RT ģenerāldirektors Aleksejs Nikolovs un ANO ģenerālsekretāra vietniece sabiedriskās informācijas jautājumos Kristīne Gallaha.

RĪGA, 18. janvāris — Sputnik. Telekanāls RT sācis oficiālu translāciju ANO. Vienošanos par telekanāla RT translāciju ANO informācijas tīklā vispasaules organizācijas galvenajā mītnē Ņujorkā parakstīja RT ģenerāldirektors Aleksejs Nikolovs un ANO ģenerālsekretāra vietniece sabiedriskās informācijas jautājumos Kristīne Gallaha, informē RIA Novosti.

"Mūsdienu sarežģītajā pasaulē ļoti svarīgi ir dažādi uzskati, dažādi viedokļi un avotu daudzveidība. Jūs neapšaubāmi sniegsiet labāku izpratni par šo sarežģīto pasauli," — pavēstīja Gallaha.

"Es uzskatu, ka ANO un RT ir divas vislabāk atpazīstamās abreviatūras pasaulē. ANO ir sena institūcija, RT — salīdzinoši jauna, tai ir tikai nedaudz vairāk kā 11 gadi," — atzīmēja Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins.

Главный редактор телеканала RT Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
"Dārgā CIP! Tēma nav vispusīgi izskatīta"

"Nākas atzīt, ka viņus skatās visi. To dara diplomāti, vēstnieki, ārlietu ministri, valstu un valdību vadītāji, turklāt ne tika skatās, bet arī apspriež un sniedz par to publiskus paziņojumus. Dažkārt ar savu kritiku viņi atgādina RT PR pārstāvjus, tāpēc šis medijs ir tik pazīstams visā pasaulē. Tagad viņi var to darīt, neizejot no ANO," — piebilda Krievijas diplomāts.

Vienošanās noslēgšanas ceremonija notika ANO Drošības padomes bijušajā zālē. Pēc tās tika demonstrēta RT dokumentālā filma "Kara bērni" par rehabilitāciju, ko saņem naidīgo grupējumu savervētie mazgadīgie karavīri Centrālāfrikas Republikā. 2016. gada decembrī filma saņēma apbalvojumu — tā izcīnīja televīzijas un tīmekļa dizaina Omni Awards sudraba balvu.

Ziņu lente
0