Moldovas prezidents cer atcelt asociācijas līgumu ar ES

© AP Photo / Andreea Alexandru Moldovas prezidents Igors Dodons
Moldovas prezidents Igors Dodons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igors Dodons norādīja vienošanās ar ES nav nesusi cerēto tirdzniecības pieaugumu.

RĪGA, 18. janvāris — Sputnik. Moldovas prezidents Igors Dodons pauda cerību, ka Moldovas asociācijas līgums ar Eiropas Savienību (ES) tiks atcelts, ja viņa partija parlamentā iegūs vairākumu, informē LETA.

Maskavā pēc sarunām ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, Dodons paskaidroja, ka centīsies pilnībā atjaunot ekonomisko sadarbību ar Krieviju, jo vienošanās ar ES nav nesusi cerēto tirdzniecības pieaugumu.

Ogista Rodēna skulptūra Domātājs - Sputnik Latvija
Urbanovičs: kurš vainīgs un kas notiks tālāk

"Šī vienošanās Moldovai nav nesusi nekādus pozitīvus aspektus. Mēs pazaudējām Krievijas tirgu, bet arī mūsu eksportā uz ES bija kritums," — sacīja Dodons.

"Es neizslēdzu, ka pēc nākamajām parlamenta vēlēšanām tā būs parlamentārā vairākuma nostāja, un es šo pozīciju atbalstīšu," — viņš norādīja.

Dodons pauda cerību, ka Sociālistu partija, kuru viņš vadījis, "izcīnīs parlamentāro vairākumu, un šī valdība tiks atcelta".

Moldovā parlamenta vēlēšanas ir paredzētas 2018.gada beigās, tomēr Dodons pieļāva, ka tās varētu tikt sarīkotas jau šogad.

Viņš arī skaidri apliecināja, ka centīsies panākt dokumentu sagatavošanu, lai Moldova varētu iestāties Maskavas vadītajā Eirāzijas Ekonomiskajā savienībā.

Ziņu lente
0