Lavrovs pastāstīja par to, ka ASV vervēja Krievijas diplomātu

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasKF Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs
KF Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs atklājis detaļas par Krievijas diplomāta vervēšanas mēģinājumiem no ASV puses.

RĪGA, 17. janvāris — Sputnik. KF Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs uzskata, ka NATO karaspēka izvietošana Baltijas valstīs bija slikta doma, Krievijas diplomātu vervēšanas mēģinājumu aktivitāte Savienotās Valstīs pieauga, vēsta RIA Novosti.

ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Zaharova pastāstījusi par Krievijas diplomāta vervēšanas mēģinājumu ASV

"Jautājumā par vervēšanas mēģinājumiem jāsaka, ka mēs nepubliskojām pilnu statistiku par šiem gadījumiem. Taču pēdējā laikā, pēdējo gadu, īpaši Obamas administrācijas otrā termiņa laikā, pieaugusi pret mūsu diplomātiem vērstā nedraudzīgā aktivitāte," — otrdien preses konferencē pastāstīja Lavrovs.

Kā piemēru ministrs minēja kādu incidentu, kas noticis pagājušā gada aprīlī, kad ASV specdienesti piedāvājuši sadarbību Krievijas vēstniecības Vašingtonā padomniekam. Turklāt Sergejs Lavrovs pastāstīja par ASV mēģinājumu savervēt citu augsta līmeņa diplomātu, kura automašīnā nolikti desmit tūkstoši dolāru.

"Naudu iegrāmatoja mūsu grāmatvedība un tagad tā strādā par labu Krievijas valstij, ja kādu tas interesē," — piebilda ĀM vadītājs.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs apstiprināja informāciju par Vašingtonas spiedienu uz Krievijas diplomātiem un norādīja, ka informācija par to sniegta ASV administrācijas nedraudzīgas retorikas dēļ. Kremlis nožēlo, ka ASV apspiež KF ārvalstu pārstāvniecības un dažkārt izmanto agresīvas metodes informācijas vākšanai.

Kremlis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kremlis komentējis ziņas par iespējamo Putina un Trampa tikšanos

"Tas ir tiesa, šī informācija netika nodota atklātībai… Parasti tas nav pieņemts, bet, ja no aizejošās ASV administrācijas puses skan tik agresīva, nedraudzīga retorika, tad, protams, jāatgādina, ka šādi gadījumi ir bijuši- mēģinājumi izdarīt spiedienu uz mūsu diplomātiem, mēģinājumi tos savervēt dažādās situācijās un ar dažādiem iemesliem," — teica Peskovs.

Viņš piebilda, ka "tas liecina par pastāvīgu spiedienu uz Krievijas ārvalstu pārstāvniecībām, notiek nepārtraukta izlūkdatu savākšana, turklāt nereti ļoti agresīva."

"Tas liecina par visai nedraudzīgu attieksmi pret Krieviju. Mēs nožēlojam, ka Vašingtona ķērusies pie šādām metodēm, un ceram, ka perspektīvā mūsu abpusējās attiecībās tomēr izdosies panākt lielāku uzticību un savstarpēju cieņu," — uzsvēra Krievijas prezidenta preses sekretārs.

Viņš apstiprināja, ka Maskava reaģē uz tādām epizodēm. "Protams — tā ir standarta prakse", — sacīja Peskovs.

Ziņu lente
0