Turcijā arestēts Stambulas Jaungada terorists

© REUTERS / Osman OrsalTurcijā arestēts Stambulas Jaungada terorists
Turcijā arestēts Stambulas Jaungada terorists - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijā arestēts Uzbekistānas pilsonis Abdulgadirs Mašaripovs, kurš tiek turēts aizdomās par apšaudi naktsklubā "Reina" Stambulā Jaungada naktī.

RĪGA, 17. janvāris — Sputnik. Turcijas drošības dienesti arestējuši Uzbekistānas pilsoni Abdulgadiru Mašaripovu, kurš īstenojis teroraktu Jaungada naktī Stambulas naktsklubā "Reina", ziņo Sputnik Uzbekistāna.

Saskaņā ar tiesībsargājošo orgānu datiem, terorista aizturēšanas operācija notikusi jau pirmdienas vakarā vienā no Stambulas rajoniem. Mašaripovs slēpās sava līdzdalībnieka mājās, kur viņš ieradies pirms trim dienām. Policijas operācijas gaitā viņš nepaspēja izmantot ieroci. Telekanālā NTV tika demonstrēta aizturētā fotogrāfiju.

Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā bruņots uzbrucējs Jaungada svētku pasākuma laikā atklājis uguni naktsklubā "Reina", nogalinot 39 cilvēkus, tostarp 24 ārzemniekus, un ievainojot vēl 69 cilvēkus.

Uzbrucējs vispirms nošāvis policistu un kādu civilpersonu pie kluba ieejas, bet pēc tam iegājis klubā un atklājis uguni uz cilvēkiem.

Turcijas policija publicējusi terorakta izpildītāja pašiņu video. Iepriekš tika uzskatīts, ka tas ir 28 gadus vecais Kirgīzijas pilsonis Jahja Mašrapovs, taču vēlāk viņš paziņoja, ka viņam nav nekāda sakara ar uzbrukumu naktsklubam.

Ziņu lente
0