Ukrainas Nacionālās bankas vadītāju tur aizdomās par mahinācijām par 11,6 miljardiem dolāru

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasСотрудники Украинской полиции в Киеве
Сотрудники Украинской полиции в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Ģenerālās prokuratūras bijušais darbinieks informē, ka Ukrainas Nacionālās bankas vadītāja, iespējams, vainojama mahinācijās ar likvidēto banku aktīviem par summu aptuveni 315,6 miljardu grivnu apmērā.

RĪGA, 14. janvāris — Sputnik. Ukrainas Nacionālais korupcijas apkarošanas birojs ierosinājis krimināllietu pret valsts Nacionalās bankas vadītāju Valēriju Gontarevu un Fizisko personu ieguldījumu garantijas fonda vadītāju Konstantīnu Vorušiļinu aizdomās par līdzdalību mahinācijās ar likvidēto banku līdzekļiem par summu aptuveni 315,6 miljardu grivnu (11,6 miljardu dolāru) apmērā, informēja Ģenerālprokuratūras bijušais prokurors Vladislavs Kucenko, informē RIA Novosti.

2014. gadā Ukrainas nacionālā banka valsts finanšu sektora atveseļošanas pasākumu ietvaros slēdza vairāk nekā 80 bankas.

"Saskaņā ar manu ziņojumu Nacionālajam korupcijas apkarošanas birojam uzsākta Gontarevas un Vorušiļina darbības izmeklēšana," – Kucenko rakstīja savā lapā Facebook.

Ukraina. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukraina atzīta par korumpētāko valsti Eiropā

Pēc viņa vārdiem, krimināllieta ierosināta par pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu no tādu personu puses, kas sniedz publiskus pakalpojumus.

Kucenko pavēstīja, ka Gontareva un Vorušiļins, iespējams, iesaistīti mahinācijās ar likvidēto banku aktīviem par summu aptuveni 315,6 miljardu grivnu apmērā.

Prokurora rīcībā esošā informācija liecina, ka pieļauta 68 likvidēto banku aktīvu vērtības mākslīga samazināšana no 415 miljardiem grivnu (15,2 miljardi dolāru) līdz 99,4 miljardiem grivnu (3,6 miljardi dolāru) ar mērķi pārdot aktīvus par niecīgu naudu kontrolējamajiem subjektiem, kas savukārt noved pie smaga kaitējuma ekonomikai un parādu masveida neizmaksāšanas ieguldījumu īpašniekiem.

Ziņu lente
0