Starp Tu-154 katastrofas upuriem identificēta Doktore Ļiza

© Sputnik / Валерий Левитин / Pāriet pie mediju bankasEļizaveta Gļinka, plaši pazīstamā Doktore Ļiza
Eļizaveta Gļinka, plaši pazīstamā Doktore Ļiza - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eļizaveta Gļinka, plaši pazīstamā Doktore Ļiza, identificēta divas nedēļas pēc Krievijas Aizsardzības ministrijai piederošās Tu-154 aviokatastrofas Melnajā jūrā.

RĪGA, 13. janvāris — Sputnik. Starp Tu-154 aviokatastrofas upuru mirstīgajām atliekām identificēta Eļizaveta Gļinka, plaši pazīstamā Doktore Ļiza.

Informācijas avots no fonda "Taisnīga palīdzība" pastāstīja aģentūrai RIA Novosti, ka Jeļizaveta Gļinka, domājams, tiks apglabāta pirmdien. Viņa tika identificēta ar DNS ekspertīzes palīdzību, precizēja mediji. Ar līdzīgu metodi vakar tika identificētas žurnālista Dmitrija Runkova mirstīgās atliekas. Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas veiktās ekspertīzes rezultātā tika noraidīta versija par teroraktu lidmašīnā Tu-154, kas nogāzās netālu no Sočiem.

Aviokatastrofā virs Melnās jūras cietušās lidmašīnas T-154 atrastie fragmenti - Sputnik Latvija
Ekspertīze noraida terorakta versiju Tu-154 katastrofas lietā

Tu-154 katastrofa notika 25. decembrī Soču akvatorijā neilgi pēc izlidošanas no Adleras lidostas. Krievijas Aizsardzības ministrijas lidaparāts devās uz Sīriju. Lidmašīnā bija 92 cilvēki, tostarp arī Aleksandrova vārdā nosauktā ansambļa mākslinieki, federālo telekanālu pārstāvji, karavīri, ierēdņi un fonda "Taisnīga palīdzība" dibinātāja Jeļizaveta Gļinka, kas plaši pazīstama kā Doktore Ļiza.

Lidmašīnā līdz ar pārējo kravu atradās Sīrijas medicīniskajām iestādēm paredzētā humānā palīdzība. Trīs dienas vēlāk krava, ko vēlējās nogādāt Doktore Ļiza, ieradās hospitālī Latākijā.

Labdarības fonds "Taisnīga palīdzība", ko Gļinka nodibināja pirms 10 gadiem, palīdz sarežģītā situācijā nonākušiem cilvēkiem. Brīvprātīgie nodod pārtikas produktus un zāles slimniekiem, bezpajumtniekiem un vientuļiem cilvēkiem, nodrošina bezmaksas juridisko un medicīnisko palīdzību.

Doktore Ļiza, fonda dibinātāja un izpilddirektore, vairākkārt apmeklējusi Donbasu un Sīriju ar humānajām misijām. Pēc Gļinkas ierosinājuma pērnā gada rudenī tika sākta jautājuma risināšana par farmaceitisko līdzekļu un medicīnisko iekārtu izslēgšanu no starptautisko sankciju sarakstiem.

Ziņu lente
0