KNAB pieprasa atvainošanos par salīdzinājumu ar hiēnsuni

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš tiesībsargs Juris Jansons aicinājis beigt mocīt sabiedrību un iemidzināt aizkauto hiēnsuni, komentējos KNAB darbu.

RĪGA, 12. janvāris — Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aicina tiesībsargu Juri Jansonu publiski atvainoties par saviem izteikumiem par tiesu varas un KNAB amatpersonām, kā arī šos aizskarošos izteikumus atsaukt, ziņo LETA.

Jansons šorīt norādīja, ka tas būtu politiķu drosmes un atbildības jautājumus likvidēt vai reorganizēt KNAB.

"Varbūt ir jābeidz sabiedrība mocīt un tas aizkautais hiēnsuns beidzot jāiemidzina un ar godu jānorok," — par KNAB darbu izteicās Jansons.

Tiesībsargs uzskata, ka KNAB netiek galā nedz ar korupcijas apkarošanu, nedz interešu konfliktu izvērtēšanu. Šādu kritiku birojs saņēma saistībā ar KNAB aizrādījumu par valsts amatpersonai noteikto amata savienošanas ierobežojuma pārkāpšanu saistībā ar Jansona darbību izdevuma "Jurista Vārds" Zinātniski konsultatīvajā padomē.

Здание Службы государственных доходов - Sputnik Latvija
VID un KNAB pēc skandāliem izjūt būtisku iedzīvotāju uzticēšanās zudumu

KNAB ierosinājis administratīvo lietu, pamatojoties uz saņemto iesniegumu par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu neievērošanas faktu. Tiesa atstāja spēkā KNAB lēmumu ierobežoties ar mutiska aizrādījuma izteikšanu Jansonam.

KNAB norāda, tiesībsarga nepamatotā atsauce uz likumā definēto interešu konflikta situāciju un šīs normas interpretācija liecina par tiesībsarga absolūto neizpratni par šā likuma piemērošanu, tā mērķiem un jēgu.

Tāpat KNAB norāda, ka par neētiskiem ir uzskatāmi Jansona aizskarošie izteikumi par tiesu varas un valsts pārvaldes institūcijām, un par tiesu varas un KNAB amatpersonām, vairākkārt norādot, ka "ir jābūt ar dziļu plānprātību apveltītam cilvēkam", "ir lielas aizdomas, ka tiesa nav bijusi pie pilnas apziņas", jo šie izteikumi graujot ne tikai tiesu varas un valsts pārvaldes iestāžu prestižu un nepamatoti ceļot neslavu šo iestāžu amatpersonām.

Ziņu lente
0