Pat kaķim jāsmejas: Ušakovs publicējis karikatūru par Rīgas mēra kandidātiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašreizējais Rīgas mērs Nils Ušakovs publicējis savā lapā sociālajā tīklā karikatūru "Kā Rīgas kaķi uztver jaunus Rīgas mēra amata kandidātus."

RĪGA, 12. janvāris — Sputnik. Rīgas mērs Nils Ušakovs publicējis savā lapā sociālajā tīklā karikatūru, kas veltīta pilsētas mēra posteņa potenciālo kandidātu vēlēšanām.

Tajā atainoti sātīgi paēdušie Rīgas kaķi uz mēra galda ar pilnu sausās barības bļodu un kaķu konservu bundžu, bet uz viņiem bailīgi noskatās četras žurkas, kas simbolizē Rīgas mēra kandidātus no Nacionālās apvienības, Zaļo un zemnieku savienības, kā arī "Vienotības".

Viens no Rīgas domes iemītniekiem, kurš mazliet atgādina Muri, vēršas pie otra ar aicinājumu novērtēt mēra pretendentus: "Re, jaunie mēra kandidāti." "Pat kaķim jāsmejas," — ironiski atbild svītrainais kaķis (Kuzja — red.)

Valdošās koalīcijas partijas vēl nav pieņēmušas galīgo lēmumu par Rīgas mēra posteņa kandidātiem. LETA informē, ka Nacionālā apvienība izskata Saeimas deputātu Romāna Naudiņa un Riharda Kola, kā arī Rīgas domes deputātes Baibas Brokas kandidatūras.

Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politologs redz Rīgas mēru jaunas valdības sastāvā

Saskaņā ar "Vienotības" iniciatīvu pēc valdošās koalīcijas partiju kandidātu izvirzīšanas tiks parakstīts memorandums par sadarbību Rīgas domes vēlēšanās, kas cita starpā paredz atteikšanos no koalīcijas ar partijām "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai."

Rīgas mēra kandidāts no "Vienotības" Vilnis Ķirsis pastāstīja žurnālistiem, ka mainīt varu Rīgā iespējams tikai visu koalīcijas partiju sadarbības ceļā. Pie tam gan vēlētājiem, gan partneriem ir jāsaprot, kas gaidāms no kolēģu puses. Kā iespējamie ZZS kandidāti tiek minēti Edgars Tavars un Viesturs Silenieks.
Iepriekš tika vēstīts, ka koalīcijas partijas vēlēšanās Rīgā startēs ar atsevišķiem sarakstiem.

Pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks jūnija sākumā. Pašreizējais Rīgas mērs Nils Ušakovs ir "Saskaņas" biedrs.

Pirms pieciem gadiem Rīgas dome deva pajumti diviem kaķēniem — Kuzjam un Murim, kuri iekaroja vispārēju mīlestību un kļuva ļoti populāri.

Aizvadītā gada decembrī Kuzjas un Mura vārdā tika organizēta galvaspilsētas reklāmas kampaņa. Ar mērķi uzaicināt tūristus no Krievijas Jaungada svētkus svinēt Rīgā, kaķi sarīkoja fotosesiju gleznainākajās un interesantākajās pilsētas vietās: uz mēra galda, Ziemassvētku tirdziņā Doma laukumā, viesnīcas numurā Vecrīgā, Zivju paviljonā Centrāltirgū, bārā, kur pasniedz "Rīgas balzāmu", pie viduslaiku restorāna ar sargu un Nacionālajā Mākslas muzejā.

Četrkājainajiem reklāmniekiem ir sava lappuse Facebook, kopā ar viņiem fotografējas slavenības, kas apmeklē galvaspilsētu viesizrāžu turnejās, un Ušakova vizītes laikā Minskā viņš saņēma dāvanu — torti "Kuzja un Muris".

Dažu svētku pasākumu laikā tūkstošiem pilsētnieku speciāli ierodas rātsnamā, lai noglaudītu Kuzju un Muri.

Ziņu lente
0