Noskaidrota Stambulas naktsklubā sarīkotā terorakta vaininieka personība

© AP Photo / Depo Photos via APПолиция на месте теракта в Стамбуле
Полиция на месте теракта в Стамбуле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā bruņots uzbrucējs Jaungada svinību laikā atklājis uguni naktsklubā, nogalinot 39 cilvēkus.

RĪGA, 8. janvāris – Sputnik. Turcijas policija uzskata, ka teroraktu Jaungada naktī Stambulas naktsklubā "Reina" sarīkojis Uzbekistānas pilsonis Abdulgadirs Mašaripovs, kurš ir pazīstams arī ar segvārdu Abu Muhameds Horasans, vēsta LETA, atsaucoties uz laikrakstu "Daily Sabah".

Uzbrukuma gaitā viņš raidījis 180 šāvienus un tad aizbēdzis caur virtuves telpām.

Mediji iepriekš ziņoja, ka teroraktu veicis Uzbekistānas vai Kirgizstānas iedzīvotājs.

Kirgizstānas pilsonis Jahja Mašrapovs - Sputnik Latvija
Kirgizstānas iedzīvotājs, pasludināts par Stambulas teroristu, paziņojis, ka nav vainīgs

Drīz vien tika publicētas kāda Kirgizstānas pilsoņa dokumentu kopijas, bet izmeklētāji viņu minējā kā iespējamo teroristu. Tomēr viņš pats taisnojās, ka uzbrukuma brīdī Turcijā nav bijis. Vēlāk arī Kirgizstānas varasiestādes apstiprināja, ka viņš nav saistīts ar uzbrukumu.

Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā bruņots uzbrucējs Jaungada svinību laikā atklājis uguni naktsklubā, nogalinot 39 cilvēkus, tostarp 24 ārzemniekus, un ievainojot vēl 69 cilvēkus.

Uzbrukums notika plkst. 1.15 (0.15 pēc Latvijas laika) naktsklubā "Reina" Ortakejas rajonā, kas atrodas Stambulas Eiropas daļā, Bosfora šauruma krastā. Uzbrucējs vispirms nošāvis policistu un kādu civilpersonu pie kluba ieejas, bet pēc tam iegājis klubā un atklājis uguni uz cilvēkiem.

Atbildību par teroraktu uzņēmies džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Ziņu lente
0