Viedoklis

"Dārgā CIP! Tēma nav vispusīgi izskatīta"

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasГлавный редактор телеканала RT Маргарита Симоньян
Главный редактор телеканала RT Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pielikums "Kremļa TV cenšas ietekmēt politiku un palielināt neapmierinātību ASV" aizņem sešas no amerikāņu izlūkdienestu ziņojuma 14 lapām.

ASV izlūkdienesti (CIP, NDA un FIB) veltījuši aģentūrai Sputnik un telekanālam RT gandrīz pusi ziņojuma par "Krievijas iejaukšanos" vēlēšanās. Sputnik un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana komentēja publicēto ziņojumu.

Dārgā CIP! Tas, ko jūs te esat sarakstījuši, nekur neder. Tēma nav vispusīgi izskatīta, nav nosaukti avoti, izlūkošanas dati ir novecojuši un/vai nepatiesi, referāts noformēts skolas līmenī. Mūsu izlūku skolā par tādu haltūru jūs ar žagariem dabūtu. Starp citu, sāpīga lieta.

Telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
RT galvenā redaktore komentē ASV izlūkošanas dienesta vadītāja izteikumus

Laikam jau nāksies uzņemties pār jums draudzīgu šefību. Te jums būs daži pamata fakti, ko nekaitētu izmantot jūsu kļūdu labojumā.

Fakti ir pārbaudīti, pierādījumu – vesela kaudze. Kļūdu labojumā katrs fakts akurāti jāpārraksta trīs reizes, bez ķēpājumiem un kļūdām, glītā rokrakstā. Pēc svētkiem pasniedzējs pārbaudīs! 

2001. gadā, kad man bija 21 gads, rakstīju par vēlēšanām Krimā. Tolaik pussalā, tiesa, tāpat kā vienmēr, bija jūtams ļoti spēcīgs prokrievisks noskaņojums. Pēc divas nedēļas ilgā komandējuma tas mazumā negāja. Secinājumus varat izdarīt paši.

"Sputnik" bijušās PSRS teritorijā vada mans vietnieks, bijušais civilvīrs Andrejs Blagodirenko. Šo darbu piedāvāju pēc mūsu pašķiršanās. Viņa vadībā "Sputnik" ieņēma līdera pozīcijas no auditorijas viedokļa savās valstīs. Tā nu ir zinātniski pierādīts, ka krievu propaganda tiek nodota dzimumsakaru ceļā. Secinājumus varat izdarīt paši.

Russia Today. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bijušais ASV vēstnieks Krievijā ierosinājis pasludināt Sputnik un RT par ārvalstu aģentiem

Vairākas reizes esmu tikusies ar Džulianu Asanžu. To var apstiprināt novērošanas kameras pie ieejas Ekvadoras vēstniecībā, kā arī manis pašas vieglprātīgi rakstītie tvīti. Tikšanās notika Londonā. London is the capital of Great Britain. Secinājumus varat izdarīt paši.

Telekanāls RT pirmais visu pasaules ziņu telekanālu vidū jau 2013. gadā sasniedza miljardu skatītu ierakstu YouTube. Ezim skaidrs, ka krievu hakeri jau tolaik uzlauza visus YouTube lietotājus, jo ezim nav saprotams, kā tāds skaits cilvēku var no brīvas gribas ņammāt krievu propagandu bez mārrutkiem un sinepēm. Secinājumus varat izdarīt paši. 

Aleksejs Gromovs patiešām ir mans kontakts Kremlī. Mūsu kontakti ir bieži, dažkārt – alkoholiski. Es dodu priekšroku vācu alum, viņš – krievu vodkai. Secinājumus varat izdarīt paši.

Reiz Aleksejs Gromovs atgriezās no meža ar sēnēm, pa ceļam apciemoja mani un atstāja grozu ar baravikām. Par to pārliecināsieties, ja pārbaudīsiet mūsu ciema videonovērošanas kameras. Pēc tam mani apciemoja kāds ASV Valsts departamenta darbinieks (ne bijušais). Par to varat pārliecināties turpat. Pacienāju darbinieku ar ceptām baravikām, nodevīgi iegalvojot, ka tas ir tradicionāls krievu ēdiens. Secinājumus varat izdarīt paši.

Sputnik. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
The Washington Post nevar pierādīt Sputnik un RT veltītā raksta patiesīgumu

Pirms gada mēs rādījām, kā Obama un Kerijs pēc aiziešanas pensijā mājās skatīsies RT un raudās. Šo ierakstu varat sameklēt interneta informatīvajā tīmeklī. Šim nolūkam atliek tikai ierakstīt adresi latīņu burtiem adreses rindiņā, vai noklikšķināt, tas ir, nospiest peles pogu uz šīs saites. Secinājumus varat izdarīt paši.

Un pats pēdējais. Kad mani bija 15 gadi un nebija ne sakaru, ne naudas, es devos uz ASV mācīties skolēnu apmaiņas programmas ietvaros, ko apmaksāja amerikāņu nodokļu maksātāji. Jau tolaik nozīmīgs amerikāņu nodokļu maksātājs bija Donalds Tramps. Secinājumus varat izdarīt paši.

Ziņu lente
0