UKAD vadītājs uzskata, ka Krievija jāatstādina no 2018. gada Olimpiskajām spēlēm

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas Antidopinga aģentūras vadītājs Deivids Kenvortijs uzskata, ka tas, kas noticis Krievijā, ir neticamāk kā romānā par Džeimsu Bondu.

RĪGA, 8. janvāris — Sputnik. Lielbritānijas Antidopinga aģentūras (UKAD) vadītājs Deivids Kenvortijs uzskata, ka Krievijas izlase ir jāatstādina no dalības 2018. gada ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas notiks Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz "R-Sport" sniegtajām ziņām.

"Man šķiet, viņi (Krievijas sportisti – red.) ir jāatstādina no 2018. gada spēlēm. Uzskatu, ka viņi bija jāatstādina no Olimpiskajām spēlēm jau vasarā. IPC rīkojās pareizi – viņi atstādināja Krieviju, bet SOK izdarīja īstu nekrietnību," – klāstīja Kenvortijs.

Неформальный разговор руководителей WADA по поводу России. Съемка RT - Sputnik Latvija
RT ēterā translēta WADA vadības neformālā saruna par Krieviju

Viņš piezīmēja, ka šajā jautājumā iejaukta politika un tas neapšaubāmi rada grūtības. Pēc viņa domām, tas, kas noticis Krievijā, ir neticamāk kā romānā par Džeimsu Bondu, un tas pazemojot visu sportu.

Iepriekš Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgā komisija Ričarda Maklarena vadībā paziņoja, ka Krievijā esot pastāvējusi valsts atbalstīta dopinga lietošanas sistēma.

Neskatoties uz WADA ierosinājumiem, Starptautiskā Olimpiskā komiteja neatstādināja Krieviju no dalības 2016. gada Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro. Pie tam Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC) liedza Krievijas izlasei iespēju piedalīties vasaras Paralimpiskajās spēlēs.

Ziņu lente
0