Turcijā no darba atlaisti seši tūkstoši cilvēku par līdzdalību apvērsuma mēģinājumā

© AFP 2023 / BULENT KILICNaktī uz 16. jūliju Turcijā dumpinieku grupa izdarīja militāra apvērsuma mēģinājumu
Naktī uz 16. jūliju Turcijā dumpinieku grupa izdarīja militāra apvērsuma mēģinājumu - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Darbu zaudējuši policijas pārstāvji, valsts iestāžu darbinieki, kā arī izglītības sistēmas darbinieki.

RĪGA, 7. janvāris — Sputnik. Turcijas varas iestādes atlaidušas no darba vairāk nekā 6 tūkstošus cilvēku aizdomās par līdzdalību valsts apvērsuma mēģinājumā, kas notika pērnā gada jūlijā, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras Reuters sniegto informāciju.

Aģentūra vēsta, ka no darba atlaisti policijas pārstāvji, valsts iestāžu darbinieki, kā arī izglītības sistēmas darbinieki.

Сторонники Эрдогана вышли ночью на улицы Анкары - Sputnik Latvija
Eirokomisārs Hāns: arestantu saraksti Turcijā bijuši iepriekš sagatavoti
Iepriekš vēstīts, ka ārkārtas stāvokļa režīms, kas Turcijā tika izsludināts pēc valsts apvērsuma mēģinājuma jūlijā, ar valsts parlamenta lēmumu pagarināts vēl uz trim mēnešiem no 19. janvāra.

Naktī uz 16. jūliju Turcijā dumpinieku grupa izdarīja militāra apvērsuma mēģinājumu. Konfrontācija galvenokārt izvērsās Ankarā un Stambulā. Gāja bojā vairāk nekā 240 Turcijas valstspiederīgo, vairāk nekā 2 tūkstoši tika ievainoti, dumpis tika apspiests.

Par līdzdalību apvērsuma mēģinājumā Turcijas valdība apsūdzēja opozīcijā esošo islāma sludinātāju Fetullu Gilenu un pieprasīja viņa ekstradīciju no ASV. Pats Gilens nosodīja dumpi un noraidīja apsūdzības par viņa līdzdalību nemieros.

Pēc dumpja Turcijā tika arestēti, atlaisti vai atstādināti no pienākumu pildīšanas aptuveni 32 tūkstoši cilvēku aizdomās par sakariem ar Gilena organizāciju Turcijā. No darba tika atlaisti vai atstādināti no pienākumu pildīšanas aptuveni 100 tūkstoši valsts iestāžu darbinieku.

Ziņu lente
0