Apšaudē Floridas lidostā nogalināti pieci cilvēki

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasApšaudē Floridas lidostā. Foto no arhīva
Apšaudē Floridas lidostā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aculiecinieki pastāstīja, ka uzbrucējs, nesakot ne vārda, šāvis uz cilvēkiem. Kad beidzās munīcija, viņš nometa ieroci un apgūlās uz grīdas, un policija viņu aizturēja.

RĪGA, 7. janvāris — Sputnik. ASV Floridas štata Fortloderdeilas starptautiskajā lidostā piektdien izcēlās apšaude, kurā bijušais ASV karavīrs, kurš dienējis Irākā, ar pistoli nošāva piecus cilvēkus un tika aizturēts, informē LETA, atsaucoties uz vietējās policijas ziņām.

Astoņi cilvēki apšaudē tika ievainoti un ir nogādāti slimnīcā, piebilda vietējais šerifa departaments.

Policijas patruļas mašīna. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Apšaude Ostinā, Teksasas štatā

Apšaudē aizdomās turētais Estebans Santjago, kuram ir karavīra personas apliecība, atrodas apcietinājumā un viņu nopratina Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) un policijas slepkavību nodaļas izmeklētāji.

Incidents notika lidostas 2. termināļa bagāžas saņemšanas daļā, kad pasažieri tur saņēma savu bagāžu. Uzbrukuma motīvs vēl nav zināms.

Telekanāls "ABC News" ziņoja, ka šāvējs bija lidojis uz Fortloderdeilu no Aļaskas štata, pa ceļam nolaižoties Minesotas štatā. Saskaņā ar telekanāla "CBS News" ziņām viņš lidojuma laikā bija iesaistījies kādā strīdā.

Telekanāls CNN ziņoja, ka aizdomās turētais veda šaujamieroci bagāžā un bija to deklarējis. Pēc nolaišanās un bagāžas saņemšanas viņš tualetē pielādēja ieroci, atgriezās bagāžas saņemšanas daļā un atklāja uguni.

Brovardas apgabala šerifs Skots Izraels paziņoja reportieriem, ka aizdomās turētais tika aizturēts, policistiem neraidot nevienu šāvienu.

Aculiecinieki pastāstīja, ka uzbrucējs, nesakot ne vārda, šāvis uz cilvēkiem. Kad beidzās munīcija, viņš nometa ieroci un apgūlās uz grīdas, un policija viņu aizturēja.

Policisti pie tirdzniecības centra Minhenē, kur 22. jūlijā notika apšaude - Sputnik Latvija
Pēc apšaudes Minhenē izsludināts ārkārtas stāvoklis

"CBS News" ziņoja, ka šis vīrietis pirms diviem mēnešiem ienācis FIB birojā Aļaskas štata Ankoridžas pilsētā un apgalvojis, ka ASV valdība kontrolē viņa prātu un liek skatīties "Islāma valsts" videoierakstus. FIB aģenti pēc uzbudinātā vīrieša iztaujāšanas izsauca policiju, kas aizveda viņu uz psihiatrisko slimnīcu.

Santjago — bijušais Puertoriko un Aļaskas Nacionālās gvardes karavīrs — dienējis Irākā no 2010. gada aprīļa līdz 2011. gada februārim. Pērn augustā viņš tika atvaļināts no Aļaskas Nacionālās gvardes par neapmierinošu dienestu, ziņoja ASV mediji.

Pirms vairākiem gadiem pret viņu notika izmeklēšana par bērnu pornogrāfiju, bet apsūdzības netika izvirzītas.

Fortloderdeilas lidosta, kas ir svarīgs transporta mezgls lidojumiem uz Karību jūras reģionu, pēc apšaudes atcēla visus reisus.

50 kilometrus attālā Maiami starptautiskā lidosta pavēstīja, ka darbojas ierastajā kārtībā, tomēr ir pastiprinājusi drošības pasākumus.

Ziņu lente
0