Polijā valda imigrantiem naidīgs noskaņojums

© REUTERS / Arkadiusz StankiewiczJaungada naktī pie kafejnīcas Prince Kebab sākās kautiņš, kura rezultātā tika nogalināts 21 gadu vecs vietējais iedzīvotājs
Jaungada naktī pie kafejnīcas Prince Kebab sākās kautiņš, kura rezultātā tika nogalināts 21 gadu vecs vietējais iedzīvotājs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijai pāri veļas migrantu krīzes vilnis – pēc Jaungada valstī notikuši vairāki uzbrukumi kebabu kafejnīcām, kas pieder pārceļotājiem no Austrumiem.

RĪGA, 6. janvāris — Sputnik. Pēc vietējā iedzīvotāja slepkavības Elkes pilsētā sākušās masu nekārtības uz starpnacionālā naida pamata. Nemiernieku izkliedēšānai policija bija spiesta izmantot asaru gāzi. Pagaidām policina nevar pierādīt uzbrukumu rasistisko raksturu, taču uzsver, ka visi kafejnīcu īpašnieki ir migranti no Austrumu valstīm, vēsta Sputnik Igaunija.

Nemieru hronika

masu nekārtības uz starpnacionālā naida pamata sākās Elkes pilsētā 200 kilometru attālumā no Varšavas, ziņoja Sputnik Baltkrievija.

Gerhards Šrēders. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Šrēdera kungs, kāds būs 2017. gads?

Jaungada naktī pie vietējās kafejnīcas Prince Kebab sākās kautiņš, kura rezultātā tika nogalināts 21 gadu vecs vietējais iedzīvotājs. Izmeklēšana liecina, ka jaunais cilvēks izgājis no kafejnīcas, nesamaksājis par divām kokakolas pudelēm. Viņam pakaļ meties pavārs, 26 gadus vecs imigrants no Tunisas, un kafejnīcas īpašniekies, 41 gadu vecs alžīrietis. Prokuratūra apliecina, ka alžīrietis sitis un turējis kārtības pārkāpēju, kad tunisietis viņam dūris ar nazi. Aizdomās turētajiem uzrādītas apsūdzības, viņi arestēti uz trim mēnešiem.

Nākamajā dienā pie kafejnīcas sapulcējās vairāki simti cilvēki. Izkliedzot nacistiskus lozungus, viņi apmētāja to ar akmeņiem, izsita logus un aizdedzināja. Pēc tam pūlis sadedzināja vēl vienu kafejnīcu, kas pieder aizdomās turētajam, un aizdedzināja kafejnīcas saimnieka dzīvokli.

Situācijā iejaucās policija, taču agresīvi noskaņotie cilvēki apmētāja tiesībsargus ar petardēm un akmeņiem, sabojājot vairākas policistu automašīnas. Nekārtībās aizturēti 28 cilvēki.

Uzbrukumi Lodzā un Legnicā

Беженцы - Sputnik Latvija
Vācijā šogad liegts ieceļot 20 000 imigrantu

Pirmdienas naktī netālu no Lodzas pieci vīrieši uzbruka 44 gadus vecam pakistānim. Piekautais ārvalstnieks nogādāts slimnīcā ar galvas traumām, izsistiem zobiem un salauztu degunu. Ziņojums par uzbrukumu ārvalstniekam saņemts arī no Legnicas — 3. janvārī tika piekauts Bangladešas pilsonis. Uzbrucējs maskā iesitis viņam ar dūri pa žokli un turpinājis piekaušanu. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Ugunsgrēks Vroclavā

Vēl viens uzbrukums noticis 3. janvārī Vroclavā. Nepazīstami cilvēki maskās izsituši logu kafejnīcā Kuki un iemetuši telpā pudeli ar degmaisījumu, kā rezultātā izcēlies ugunsgrēks. Šīs kafejnīcas īpašnieks Serdars Dervičs dzīvo Polijā jau 13 gadus, Vroclavā viņš ieradies pirms diviem mēnešiem, bet iepriekš strādājis Lodzā un Poznaņā.

"Mēs meklējam izpildītāju. Mēs nezinām, kāds bija viņa rīcības motīvs, un nevaram pateikt, vai tas bijis rasistisks uzbrukums. Taču mēsn nevaram noraidīt šādu versiju," — paziņoja policijas pārstāvis Pāvels Petrikovskis, kuru citē Gazeta Wyborcza.

Ziņu lente
0