EP deputāte: laiks aizsargāt Eiropas sievietes no nelegālajiem migrantiem

CC BY-SA 2.0 / Report Verlag Follow / Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Barbara Keppela
Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Barbara Keppela - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzbrukumi sievietēm Eiropas valstīs ir migrantu nekonrolējamās plūsmas sekas, un to ir jāpārtrauc, uzskata Eiropas Parlamenta deputāte, Austrijas Brīvības partijas pārstāve Barbara Keppela.

RĪGA, 6. janvāris — Sputnik. Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Barbara Keppela komentēja incidentu Insbrukā, kur Jaungada naktī publiskā vietā sievietes saskārušās ar seksuālu uzmākšanos. Sputnik Igaunija vēsta, ka aizdomās turētie uzmākušies meitenēm pūlī pie skatuves Tirgus laukumā.

Bēgļi laivā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vācijā piedāvā sūtīt bēgļus uz Āfriku

Jaungada naktī Tirgus laukumā un Herzog Otto Ufer krastmalā Insbrukā 19 sievietes saskārušās ar seksuālu uzmākšanos, informēja Sputnik, atsaucoties uz Austrijas avīzi Tiroler Tageszeitung. Deviņas cietušās ir Austrijas pilsones, pārējās — Vācijas, Šveices un Itālijas valstspiederīgās. Ziņots, ka uzbrucēji, domājams, ir pārceļotāji no Āzijas vai Ziemeļāfrikas.

Uzbrucējus meklē policija

Aizdomās turamie pazuduši bez pēdām. Vietējās policijas priekšnieks Mārtins Kirhlers preses konferencē paskaidroja, ka tiesībsargājošās iestādes uzskata: tuvākajā laikā šī vīriešu grupa tiks atrasta. Cita starpā tiks veiktas pārbaudes bēgļu uzturēšanās vietās. 

Galvenais izmeklētājs Ernsts Kranebiters paziņoja, ka policija meklē piecus vai sešus vīriešus, domājams, no Āzijas. Nav izslēgts, ka aizdomās turamie ir pārceļotāji no Ziemeļāfrikas.

Беженцы - Sputnik Latvija
Igaunijas jaunā valdības koalīcija neatbalsta ES migrantu kvotu sistēmu

Kirhlers informēja, ka izmeklēšanu paātrinās operatīvā grupa, kurā strādā četri cilvēki. Tiks pārbaudītas bēgļu uzturēšanās vietas un izskatīti Jaungada svētku organizatoru uzstādīto videonovērošanas kameru ieraksti.

Policijas priekšnieks uzsvēra, ka nepieciešams izvērtēt dziļākus novērošanas pasākumus nākotnē, piemēram, karnevāla gājiena pasākumā. Vēršoties pie pilsētas iedzīvotājiem Kirhlers aicināja tamlīdzīgu uzbrukumu upurus nekavējoties vērsties policijā.

Deportēt nelegāļus

Eiropas Parlamenta deputāte Barbara Keppela incidentu Insbrukā nosauca par "kritisku" un paziņoja, ka jāsamazina migrantu pieplūdums, jāveic stingri kontroles pasākumi un jāpilveido tiesībsargājošo iestāžu darbība.

"Problēma ir tā, ka mēs, eiropieši, jau divus gadus esam pieļāvuši milzīgu, gandrīz nekontrolējamu migrantu pieplūdumu mūsu valstīs. Un tagad mēs saskaramies ar problēmām Insbrukā. Tas ir kritiskais incidents, un pēc notikušā mēs vairs nevaram rīkoties tāpat kā agrāk," — paziņoja Keppela intervijā aģentūrai Sputnik.

Deputāte uzsvēra, ka nepieciešams deportēt migrantus, kuri nav saņēmuši bēgļu statusu. Viņa uzskata, ka šādu migrantu skaits sastāda aptuveni 90% no kopējā skaita. Keppela pavēstīja, ka Eiropas valstu pašreizējās sociālās nodrošināšanas sistēmas nespēj tikt galā ar bēgļu masveida pieplūdumu.

"Nepieciešams pilnveidot tiesībsargājošās iestādes, samazināt migrantu pieplūdumu un izveidot migrantu centrus Ziemeļāfrikā un Tuvajos Austrumos ANO paspārnē…" — viņa ierosināja.

Masveida uzbrukumi Eiropas pilsētu iedzīvotājām fiksēti arī iepriekš. 2016. gada Jaungada naktī seksuāliem uzbrukumiem tika pakļautas sievietes Ķelnes pilsētā.

Ziņu lente
0