Kirgizstānas iedzīvotājs, pasludināts par Stambulas teroristu, paziņojis, ka nav vainīgs

© Sputnik / Зульфия ТургуноваKirgizstānas pilsonis Jahja Mašrapovs
Kirgizstānas pilsonis Jahja Mašrapovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jahja Mašrapovs paziņojis, ka neapmeklē pat Kirgizstānas naktsklubus, nemaz nerunājot par Turciju.

RĪGA, 5. janvāris — Sputnik. Kirgizstānas pilsonis Jahja Mašrapovs, kuru pasaules mediji iepriekš pasludinājuši par aizdomās turēto Stambulas teroraktā, paziņoja Sputnik Kirgizstāna, ka neesot vainīgs uzbrukumā.

Jaungada naktī Stambulas naktsklubā noticis terorakts, tika nogalināti 39 cilvēki, vēl 69 bija cietuši. Turku mediji apgalvo, ka noziegumu izdarījis vīrietis, kurš ieradies no Kirgizstānas vai no Uzbekistānas.

© Sputnik / Зульфия ТургуноваKirgizstānas pilsonis Jahja Mašrapovs
Паспорт Яхье Машрапова - Sputnik Latvija
Kirgizstānas pilsonis Jahja Mašrapovs

Savukārt Kirgizstānas ĀM informēja, ka dati par Mašrapova līdzdalību teroraktā netika apstiprināti. Turcijas policija viņu nopratināja un atbrīvoja. Pats kirgīzs apgalvo, ka, nekā tamlīdzīgā nav vainīgs.

Машины скорой помощи и полиции возле ночного клуба, где произошло нападение во время новогодней вечеринки в Стамбуле - Sputnik Latvija
Bruņotā uzbrukumā Stambulas naktsklubā nogalināti 39 cilvēki

Mašrapovs dzīvo kopā ar māti, sievu un diviem bērniem dzimtajā pilsētā Kara-Suu, Ošas apgabalā. Pēc Jahjas teiktā, viņa tuvinieki ir ļoti uztraukti, kopš uzzinājuši, ka viņš tiek turēts aizdomās par teroraktu.

"Šī ziņa ļoti uztraukusi manu ģimeni. Jebkura informācija jāpārbauda… Daži sāka runāt, ka Turcijā es izīrēju māju un aizvedu turp ģimeni. Kā jūs redzat, es dzīvoju šeit. Strādāju par pārdevēju tirgū "Turatali", preces vedu no Stambulas. Braucu uz turieni katru piektdienu," — pastāstīja viņš.

Savukārt Jahjas māte Sanavara Mašrapova, paziņoja, ka 31. decembrī, viņš bijis mājās.

"Viņš pat par huligānu nekad nav bijis, nemaz nerunājot par starptautisko terorismu. To var apstiprināt visi radi un draugi. Man parādīja aizdomās turamo fotogrāfiju — viņš nemaz nav līdzīgs manam dēlam," — teica sieviete.

Mašrapova pase, fotogrāfiju no kuras izplatījuši mediji, atrodas pie vietējās Valsts nacionālās drošības komitejas darbiniekiem.

Полиция обнародовала видео предполагаемого исполнителя теракта в Стамбуле - Sputnik Latvija
Policija meklē Stambulas teroristu pēc pašiņu video
Ziņu lente
0