Vācijas lielākā banka samaksās ASV par krāpniecību

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Deutsche Bank" izmantojusi fiktīvu uzņēmumu tīklu un aprēķinājusi darījumus, lai censtos izvairīties no nodokļu maksāšanas vairāku desmitu miljonu dolāru apmērā.

RĪGA, 5. janvāris — Sputnik. Vācijas lielākā banka "Deutsche Bank" panākusi vienošanos samaksāt 95 miljonus dolāru, lai izbeigtu ASV Tieslietu ministrijas izmeklēšanu saistībā ar nodokļu krāpniecību, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz Ņujorkas dienvidu apgabala prokuratūru.

Gerhards Šrēders. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Šrēdera kungs, kāds būs 2017. gads?

ASV valdība likusi "Deutsche Bank" atzīt savas darbības, kas bija paredzētas, lai izvairītos no nodokļu maksāšanas, un samaksāt Savienotajām Valstīm 95 miljonus dolāru, sacīja prokurors Prīts Bharara.

Šī lieta aizsākās 2000. gadā, kad "Deutsche Bank" iegādājās ASV holdingkompāniju "Charter", kurai piederēja akcijas farmācijas uzņēmumā "Bristol-Myers Squibb". Lai izvairītos no apjomīgu nodokļu maksāšanas saistībā ar ienākumiem no šo akciju pārdošanas, "Deutsche Bank" organizējusi to pārdošanu fiktīvam uzņēmumam, lai tās pēc tam atpirktu.

Šis darījums nodrošināja "Deutsche Bank" tīrus ienākumus, bet fiktīvā uzņēmuma nodokļu rēķins veidoja 52 miljonus dolāru.

"Deutsche Bank" atzinusi, ka šis darījums bijis iepriekš plānots un tas paredzēts, lai izvairītos no nodokļu saistībām attiecībā uz akciju pārdošanu.

Ziņu lente
0