Amerikāņi skeptiski vērtē Trampa iespējas pildīt prezidenta pienākumus

© REUTERS / Joe RaedleJaunievēlētājs ASV prezidents Donalds Tramps
Jaunievēlētājs ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mazāk nekā puse amerikāņu ir pārliecināti par jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa spēju tikt galā ar prezidenta pienākumiem, izriet no izdevuma Gallup aptaujas.

RĪGA, 4. janvāris — Sputnik. Mazāk nekā puse amerikāņu ir pārliecināti par jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa spēju tikt galā ar pasaules krīzi, ka arī saprātīgi izmantot militāro spēku, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevuma Gallup aptauju.

Pētījums liecina, ka patlaban tikai 46% respondentu tic Trampa spējām tikt galā ar krīzi, 47% — viņa spējām gudri vadīt ASV aizsardzību.

Дональд Трамп победитель президентских гонок в США - Sputnik Latvija
Trampa štāba pārstāvis pastāstījis par jaunā prezidenta plāniem

Tiek prognozēts, ka 55% aptaujāto ir pārliecināti par Trampa spējām aizstāvēt amerikāņu intereses, 59% — par to, ka viņš varētu efektīvi pārvaldīt valsts ekonomiku. Lielāka pārliecība ir par to, ka Tramps varēs vienoties ar Kongresu — 60%.

Iepriekš vismaz 7 no 10 amerikāņiem bija pārliecināti par Baraka Obamas, Bila Klintona un Džordža Buša, jaunākā, prasmēm pirms viņu stāšanās amatā.

Aptauja tika veikta 7.-11. decembrī 50 štatos, tajā piedalījās vairāk nekā tūkstotis amerikāņu vecumā no 18 līdz 50 gadiem.

Ziņu lente
0