Vai mūs gaida jauni atmaskojumi no WikiLeaks

© AFP 2023 / John Stillwell WikiLeaks dibinātājs Asanžs. Foto no arhīva
WikiLeaks dibinātājs Asanžs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
WikiLeaks aicina nopludināt Baltā nama dokumentus pirms Obamas termiņa beigām.

RĪGA, 4.janvāris — Sputnik. Tīmekļa vietne WikiLeaks aicinājusi Baltā nama darbiniekus nopludināt valdības dokumentus pirms prezidenta Baraka Obamas termiņa beigām, vēsta aģentūra LETA.

"Sistēmu administratori: Neļaujiet Baltajam namam atkal iznīcināt ASV vēsturi! Kopējiet tagad, tad brīvā brīdī nosūtiet WikiLeaks," neilgi pēc WikiLeaks dibinātāja Džūljena Asanža intervijas telekanālam "Fox" tviterī paziņoja WikiLeaks.

"Mēs izsludinām 20 000 dolāru lielu atlīdzību par informāciju, kas varētu palīdzēt aizturēt vai atmaskot jebkuru Obamas administrācijas aģentu, kas iznīcinājis nozīmīgus ierakstus," — paziņoja WikiLeaks.

Asanžs sniedza interviju "Fox" Ekvadoras vēstniecībā Londonā, kur uzturas jau vairāk nekā četrus gadus, cenšoties izvairīties no izdošanas Zviedrijai, kur viņš tiek turēts aizdomās par izvarošanu. Ekvadora piešķīrusi Asanžam politisko patvērumu.

Darbs pie datora. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
WikiLeaks publicējusi astoņus tūkstošus ASV Demokrātiskās partijas vēstuļu

Asanžs intervijā neatklāja, no kā WikiLeaks ieguva tūkstošiem e-pasta vēstuļu no Demokrātu partijas nacionālās komitejas un demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones vēlēšanu kampaņas vadītāja sarakstes.

Tomēr Asanžs uzsvēra, ka šo materiālu avots nav nekādi saistīts ar Krievijas valdību.

Jautāts, vai šo materiālu nopludināšana, viņaprāt, noveda pie republikāņu kandidāta Donalda Trampa uzvaras prezidenta vēlēšanās, Asanžs sacīja, ka to ir neiespējami pateikt, bet uzsvēra, ka gadījumā, ja tā bijis, tad to izraisījuši Klintones kampaņas pārstāvju patiesie izteikumi.

Asanžs uzsvēra, ka viņa izveidotā organizācija pēc dabas nav politiska. Tā tikai cenšas atklāt sabiedrībai faktus, ko valdība neatklāj, sniedzot autentisku informāciju.

Ziņu lente
0