Jauns gads, vecās bailes: DP stāsta par lielākajiem izaicinājumiem 2017. gadā

© Foto : pixabay.com / tracy0218Медный всадник
Медный всадник - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plānots veltīt lielu uzmanību procesiem informatīvajā telpā.

RĪGA, 2. janvāris – Sputnik. Drošības policijas (DP) vērtējumā šogad lielākos izaicinājumus nacionālās drošības jomā radīs Krievijas agresīvā ārpolitika un terorisma draudi, aģentūrai LETA norādīja DP.

Плавучий кран на острове Русский - Sputnik Latvija
DP: Krievijas investīcijas Latvijas ostās rada riskus

Vienlaikus būtisks DP darbības virziens būs ar prettiesiskām darbībām saistītu risku novēršana jūnijā paredzēto Latvijas pašvaldību vēlēšanu laikā.

Tāpat DP arvien vairāk uzmanības velta procesiem informatīvajā telpā, kurā pieaug nepatiesas vai apzināti sagrozītas informācijas apjoms, kas var būtiski ietekmēt sabiedriski politiskos procesus valstī un tādējādi radīt riskus nacionālās drošības interesēm. DP vērtējumā šī tendence būs aktuāla arī 2017.gadā. 

Decembra vidū DP sasauktajā Pretterorisma centra ekspertu konsultatīvās padomes sēdē secināts, ka 2016. gadā notikušie un novērstie terora akti liecina, ka, neraugoties uz intensīvajiem pretterorisma pasākumiem, islāmistu teroristu radīto draudu līmenis Eiropā tuvākajā nākotnē nemazināsies.

Toreiz sēdes laikā tika uzsvērts, ka, neskatoties uz zemo terorisma draudu līmeni Latvijā, DP sadarbībā ar citām pretterorisma pasākumos iesaistītajām institūcijām tupina "mērķtiecīgi attīstīt nacionālo pretterorisma sistēmu, nodrošinot tās gatavību operatīvi un efektīvi reaģēt terorisma draudu pieauguma gadījumā".

Tiesnieša āmurs - Sputnik Latvija
Juriste Elizabeta Krivcova tiesājas ar DP par viņas iekļaušanu "neuzticamo personu" sarakstā

Arī pēc nesenā uzbrukuma Berlīnē DP norādīja, ka terorisma draudu līmenis Latvijā joprojām saglabājas zems. Neraugoties uz to, dienests veic pastāvīgu terorisma draudu situācijas analīzi un intensīvi sadarbojas ar ārvalstu partneru dienestiem, lai terorisma draudu pieauguma gadījumā operatīvi ieviestu papildu preventīvos pretterorisma pasākumus.

Novembrī DP paziņoja, ka aizturējusi kādu personu aizdomās par spiegošanu. Vēlāk noskaidrojās, ka aizturētais ir VAS "Latvijas Dzelzceļš" darbinieks. Šobrīd netiek atklāts kuras valsts labā spiegošana notikusi, taču DP 2015. gada darbības pārskatā teikts, ka joprojām galvenos pretizlūkošanas riskus Latvijā esot radījuši Krievijas specdienesti.

Ziņu lente
0