Alepo iedzīvotāji stāsta, kā kaujinieki pārdevuši ievainotos cilvēkus orgānu tirdzniecībai

© REUTERS / Muhammad HamedBērni. Foto no arhīva
Bērni. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atbrīvotās pilsētas iedzīvotāji stāsta, ka "mērenās opozīcijas" pārstāvji organizējuši dzīvojamo kvartālu apšaudi un pēc tam aizdevuši ievainotos.

RĪGA, 1. janvāris — Sputnik. Kaujinieki, ko valdības armija padzinusi no Alepo, masveidā tirgojuši cilvēku iekšējos orgānus nelegālajos tirgos pie Sīrijas un Turcijas robežas, informē aģentūra Sputnik Arabic.

Atbrīvotās pilsētas iedzīvotāji stāsta, ka "mērenās opozīcijas" pārstāvji organizējuši dzīvojamo kvartālu apšaudi un pēc tam aizveduši ievainotos. Daudzi teroristu "pacienti" mājās atgriezušies ar acīmredzamām ķirurģiskas operācijas pēdām vai pat pazuduši bez vēsts.

"Mūs apšaudīja no granātmetēja, un tūlīt pat ieradās kaujinieki. Galu galā man izgrieza nieri un daļu liesas," — pastāstīja Abu Muhammeds, viens no cietušajiem.

© Sputnik / ArabicAbu Muhamedam kaujinieki nozaguši nieri un daļu liesas
Сирия, раненые - Sputnik Latvija
Abu Muhamedam kaujinieki nozaguši nieri un daļu liesas

Alepo iedzīvotāja Alia pavēstīja žurnālistiem, ka pie Sīrijas un Turcijas robežas darbojas īsts tirgus, kur teroristi tirgo sievietes, bērnus un nogalināto mirstīgās atliekas, ko mafijas struktūras aktīvi iegādājas tālākai orgānu pārdošanai melnajā tirgū. Alia pastāstīja: "Līķis maksā 25 tūkstošus liru (50 dolārus), ievainotais — 150 tūkstošus (290 dolārus)." Pie tam slimnīcās kaujinieku okupētajās pilsētās nonāk desmitiem cietušo. Ikviens no viņiem ir potenciāls orgānu donors.

© Sputnik / ArabicAlija, sieviete, kura pastāstīja par cenām cilvēku orgānu tirgū
Сирия, раненые - Sputnik Latvija
Alija, sieviete, kura pastāstīja par cenām cilvēku orgānu tirgū

Oficiālā statistika liecina, ka Sīrijas ziemeļu rajonos reģistrēti aptuveni 18 tūkstoši orgānu izgriešanas gadījumi. Pie tam tiesu medicīnas ekspertu grupa intervijā aģentūrai paziņoja, ka noziedzīgā tirdzniecība uzplaukusi, pateicoties tam, ka Alepo atrodas netālu no Turcijas robežas. Mafijas locekļi, izliekoties par humāno organizāciju pārstāvjiem, netraucēti iekļuva Sīrijas teritorijā. Tieši viņi radīja cilvēku orgānu un sagūstīto sieviešu un bērnu pieprasījumu. Eksperti informē, ka Sīrijas iedzīvotājiem "nozagtie" orgāni parasti tika nogādāti uz citām valstīm.

Район Рамусе на юге Алеппо - Sputnik Latvija
Alepo atrasti desmitiem spīdzinātu sīriešu mirstīgās atliekas

Ārsts Bagdžats Akrušs no Sīrijas uzsvēra, ka mafija īpaši aktīvi darbojusies valsts ziemeļos un austrumos, kā arī bēgļu nometnēs. Pie tam tirgotāji visvairāk interesējušies par veseliem cilvēkiem. Akrušs uzskata: "Daudzu valstu valdības tieši vai netieši ir piedalījušās šajos noziegumos, taču tās pat pirkstu nepakustināja, lai to visu pārtrauktu." Pēc ārsta domām, īpaši apdraudēti bija un vēl joprojām ir bērni, kurus noziedznieki nereti izmanto kā viegli norakstāmu materiālu.

Ziņu lente
0