ASV sankcijas vērstas pret diplomātiem un viņu ģimenes locekļiem

© Sputnik / Игорь Михалев / Pāriet pie mediju bankasASV Kongresa ēka. Foto no arhīva
ASV Kongresa ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceturtdien ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija noteikusi sankcijas pret deviņām Krievijas iestādēm, kompānijām un fiziskajām personām, kuru starpā ir arī Galvenā Izlūkošanas pārvalde un Federālais Drošības dienests.

RĪGA, 30. decembris — Sputnik. ASV sankcijas, kas ieviestas pret Krieviju, tās diplomātiem un viņu ģimenes locekļiem, kaitē valstu divpusējām attiecībām un bez atbildes nepaliks, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas vēstniecības ASV sniegto paziņojumu.

"(ASV) pašreizējās administrācijas jaunās sankcijas pret Krieviju, tās diplomātiem un viņu ģimenes locekļiem uzskatām ne tikai par nedraudzīgu pasākumu. 29. decembrī izsludinātās sankcijas vērstas uz Krievijas un ASV divpusējo attiecību sabojāšanu. Bez atbildes tās nepaliks," — teikts Krievijas diplomātiskās misijas paziņojumā, ko tā publicēja sociālajā tīklā Twitter.

ASV prezidents Baraks Obama. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Mediji ziņo, ka ASV varētu atlikt jaunu pret Krieviju vērstu sankciju pasludināšanu
Vēstniecība atgādina: "Apsūdzības par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās ir absolūti nepamatotas."

Ceturtdien ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija noteikusi sankcijas pret deviņām Krievijas iestādēm, kompānijām un fiziskajām personām, kuru starpā ir arī Galvenā Izlūkošanas pārvalde un Federālais Drošības dienests. Ierobežojumi noteikti par "iejaukšanos vēlēšanās" un "spiedienu pret amerikāņu diplomātiem", kuri strādā Krievijā.

ASV slēgušas divus dzīvojamos kompleksus — Krievijas Federācijas diplomātisko īpašumu un pasludinājušas par persona non grata 35 Krievijas diplomātus ASV. Vienlaikus ASV varas iestāžu pārstāvji nav snieguši nekeādus pierādījumus.

Krievijas varas iestādes noraida ASV apsūdzības un jau ir apsolījušas, ka tiks veikti adekvāti atbildes pasākumi.

Ziņu lente
0