Austrālijā konfiscēti 600 kg kokaīna

© Sputnik / Олег Золото / Pāriet pie mediju bankasNarkotiku iznicināšana. Foto no arhīva
Narkotiku iznicināšana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konfiscēto narkotiku vērtība melnajā tirgū aplēsta uz 360 miljoniem Austrālijas dolāru (248 miljoniem eiro).

RĪGA, 29. decembris — Sputnik. Sadarbojoties ar Taiti, Austrālijas policijai izdevies likvidēt plašu kokaīna kontrabandas tīklu un konfiscēt rekordlielu daudzumu kokaīna — 1,1 tonnu, vēsta aģentūra LETA.

Aizturēšana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
30 000 eiro par kokaīna kontrabandas apkarošanu

Aizturēti 14 austrālieši un viens Jaunzēlandes pilsonis. Viņi apsūdzēti narkotiku importēšanā.

Francijas flotes kuģi no Taiti pārtvēra 600 kilogramus kokaīna, Sidnejā Ziemassvētku dienā tika konfiscēti 500 kilogrami un vēl 32 kilogrami kokaīna tika pārtverti Fidži.

Kopējais konfiscēto narkotiku daudzums — 1,1 tonna — ir lielākais konfiscētais kokaīna apjoms Austrālijas tiesībsargājošo iestāžu vēsturē, paziņoja Austrijas Federālās policijas komisāra asistents Kriss Šīans, piebilstot, ka likvidētais narkotiku sindikāts bijis spēcīgs un elastīgs.

"Tas ir nozīmīgs trieciens (..), likvidēts vesels grupējums," — norādīja Austrālijas Jaundienvidvelsas policijas pārstāvis.

Izmeklēšana sākās pirms vairāk nekā diviem gadiem pēc informācijas saņemšanas no kāda sabiedrības locekļa un turpinās vairākās valstīs, sevišķi Dienvidamerikā, lai noskaidrotu, no kurienes narkotikas ievestas.

Sidnejas laikraksts "Daily Telegraph" vēstīja, ka aizturēto vidū ir vairāki zvejnieki, kā arī viens bijušais regbija spēlētājs.

Austrālijā, kur narkotiku augstā cena piesaista narkotirgoņus, policija pagājušajā gadā 18 000 reižu konfiscējusi importētas narkotikas.

Ziņu lente
0