Mediji ziņo, ka ASV varētu atlikt jaunu pret Krieviju vērstu sankciju pasludināšanu

© Sputnik / Михаил Метцель/POOL / Pāriet pie mediju bankasASV prezidents Baraks Obama. Foto no arhīva
ASV prezidents Baraks Obama. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Obamas kabinets ir nolēmis izsludināt sankcijas "ceturtdien-piektdien".

RĪGA, 29. decembris — Sputnik. ASV varētu atlikt līdz piektdienai jauno pret Krieviju sankciju pasludināšanu, ko vēlas ieviest sakarā ar Krievijas nepieradīto līdzdalību hakeru uzbrukumos ASV vēlēšanos kampaņas periodā, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz NBC.

Сенатор США Джон Маккейн выступает на пресс-конференции в Таллине - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kā Makeins atvadās no Austrumeiropas

Trešdien telekanāls CNN, atsaucoties uz ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijas pārstāvjiem, paziņojis, ka ceturtdien ieplānots pasludināt jaunas sankcijas pret Krieviju sakarā ar valsts līdzdalību hakeru uzbrukumos, par ko gan nav sniegti nekādi pierādījumi. Nav norādīts, kādas darbības apstiprinājis Obama, taču ziņots, ka starp apspriestajiem pasākumiem ir ekonomiskās sankcijas, saukšana pie atbildības, piekļuve kompromitējošai informācijai par Krievijas ierēdņiem vai oligarhiem, ierobežojumi attiecībā uz Krievijas diplomātiem ASV.

Iepriekš daži no 17 specdienestiem, kas veido galveno ASV izlūkošanas apvienību, paziņoja, ka Krievijas hakeri uzbrukuši valsts politisko organizāciju resursiem priekšvēlēšanu kampaņas laikā, lai palīdzētu Trampam uzvarēt. Tomēr šiem slēdzieniem nav piekritis FIB direktors Džeimss Komijs.

ASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Trampa līdzgaitnieks prognozē iespējamu Obamas rīkojumu atcelšanu

ASV prezidents Baraks Obama 16. decembrī paziņojis, ka izmeklēšana tiks pabeigta tuvāko nedēļu laikā, proti, līdz viņa pilnvaru termiņa beigām 20. janvārī. Tomēr valsts vadītājs uzsvēra, ka daļa pierādījumu lietā netiks publicēta konfidencialitātes apsvērumu dēļ.

Trampa komandā mēģinājumus saistīt hakeru darbības ar viņa uzvaru vēlēšanās, nosauca par vēlēšanu rezultātu "deleģitimācijas mēģinājumu".

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, runājot par šīm apsūdzībām, apgalvoja, ka publicētajos datos nav nekā, kas būtu Krievijas interesēs, bet histērija tiek mākslīgi pastiprināta, lai novērstu uzmanību no šīs informācijas satura. Prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosaucis pret Maskavu vērstās apsūdzības par "absolūti nepierādītām" — viņš norāda, ka apgalvojumi nav balstīti uz pierādījumiem.

Ziņu lente
0